HTML

s.o.s. japan

S.O.S. JAPÁN!!! Segítsünk Japán Testvéreinken! Hazánk kapuja nyitva áll előttük!!! A Kárpát medence megnyugvást és szerető otthont tud adni a katasztrófa által sújtott Japán nép nagy részének.

Friss topikok

Linkblog

2011.04.29. 21:00 Janiszta

Csernobil a gyilkos

 

A 25 éve felrobbant Csernobili erőmű tragédiáját a moszkvai irányítás előre eltervezetten hajtotta végre.

A rutinos személyzetet lecserélték, tapasztalatlan fiatalokra, akikről tudták, hogy a technológiai kihágásokat parancsra képesek félelmükben elkövetni. A biztonsági berendezéseket kikapcsoltatták, egy bizonyos ponton, az állítólagos „biztonsági kísérletben”. A lényeg a reaktor amely 1000 MW teljesítményűre lett tervezve megszaladt és további 1000-szeres teljesítményre futott fel másodpercek alatt. Talán ez volt a szerencse!

Bekövetkezett aminek meg kellett történnie. Az ezerszeresére növekedett teljesítmény: 1 000 000 000 000 W

Ez egy szokatlanul nagy szám. Ahhoz. Hogy némi fogalmunk legyen erről, azt a teljesítményt adja le egy olyan kocka, amelyet 100 W-os izzólámpákból állítunk össze úgy, hogy a kocka minden éle 10 000 darab izzóból áll. Ez a kocka az izzólámpa méreteiből adódóan 1 km élhosszúságú lenne elméletben. Tele 100 W-os villanyégőkkel.

De itt egy legfeljebb 10 méter átmérőjű, 30 méter magas hengeres reaktorról volt szó. Ekkora energia elszállításához a reaktor mérete eleve nem elegendő. Azonnal sok ezer fokra hevült fel az állítólag 170 tonna urán.

(Fukushimán saját bevallás szerint 17 800 tonna urán van a Daiichi erőműben.) A sok ezer fok azt jelentette, hogy urán-oxid töltet, cirkónium befogadó csövek és a reaktor kazetta anyaga csakúgy mint a reaktor maga, a hűtő kötegekkel és a vízzel amely eredetileg benne volt szempillantás alatt plazmává alakult. Gázszerű negyedik halmazállapotúvá. Ezáltal a nyomás több millió atmoszféra nyomásra nőtt, az irdatlan reaktor falat is szétrobbantva. Ez által a nukleáris robbanás előtt a kritikus tömeg a fizikai robbanás miatt szétszóródott. Talán az emberiség szerencséjére, mert ekkora uránmennyiségnek megközelítőleg a töredékét sem robbantották fel a katonák még sehol.

A halál pillanata mindig a legborzasztóbb, szembesülni azzal az eseménnyel amely egy életet kiolt. Ezért is borzasztó az e csendes, láthatatlan gyilkos ami a radioaktív sugárzás, vagy maga a radioaktív anyagok szervezetbe kerülésével, lassan vagy gyorsan mint a Londonban megölt Litvinyenkó Poloniummal történt megölése volt.

Nézzék meg a rövid filmet, mely a teljesen felkészületlen embereket érte Csernobilban. A helikopter pilótát azzal bízták meg, hogy folyékony betont öntsön a felrobbant erőmű blokk megmaradt izzó kráterébe. Azzal nem számoltak, hogy kibírja e az irdatlan sugárzás fölé való repülést..

http://vimeo.com/23015795

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


A bejegyzés trackback címe:

https://sosjapan.blog.hu/api/trackback/id/tr282865425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása