HTML

s.o.s. japan

S.O.S. JAPÁN!!! Segítsünk Japán Testvéreinken! Hazánk kapuja nyitva áll előttük!!! A Kárpát medence megnyugvást és szerető otthont tud adni a katasztrófa által sújtott Japán nép nagy részének.

Friss topikok

Linkblog

2011.04.29. 21:15 Janiszta

Fukushima csak 10%-a Csernobilnak...II. Tények!!!

 

Mérlegen a valóság

 

Fukushimán 17 800 tonna urán-oxid van, igaz 18 részben állítólag. Míg Csernobilban 170 tonna urán-oxid okozta a fizikai, kémiai robbanást.

 

Fukushimána a népsűrűség 1400 fő/km2 Csernobil körzetében 40 fő/km2

 

Fukushima Daiichi a Csendes-óceán partján a Föld legnagyobb 1/3 területnyi összefüggő ökológiai vidékét a tenger áramlatokkal szennyezi. Fülöp-szigetek, Szingapúr, Vietnam, Kambodzsa, Laosz, Thai-föld, India, Korea, Kína, Oroszország Távol-Keleti vidékei, Kamcsatka, Északi-sark, Alaszka, Kanada, USA, Mexikó, Közép és Dél Amerikai államok, az Csendes-óceániai szigetvilág (Tahiti, Hawaii, Polinézia...), Ausztrália, Új-Zéland, Pápua-Új Guinea... Messze több mint 1 milliárd ember!

 

Ausztráliában radioaktív jód 131 izotóppal, céziummal, stronciummal szennyezett halakat fognak ki 2011. április óta, egyre nagyobb számban. Megmérgezték az egész Óceánt, megmérgezték a teljes északi féltekét.

 

Európai legelésző állatok tejében kivétel nélkül kimutatták a radioaktív izotópokat. Minden tej termék szennyezett. Azt mondják csak igen alacsony megengedett mértékben. De ki engedte meg a Jó Isten?

Mivel semmilyen eszköz nincs a kezükben a sugár-szennyezés megállítására, ezért a legravaszabb megoldáshoz folyamodnak. Emelik a megengedhető sugárzó anyagok mértékét, levegőben, vízben, élőlényekben, és az emberben. Meddig emelik a mértéket? Amíg sötétben is világító emberek élelmioszerek és háziállatok lesznek? Akkora már nem is kell villanyáram.

 

Tehát Fukushima 10%-a Csernobilnak? Ezt magyarázzák, akik a világ legnagyobb katasztrófáját idézték elő , mérhetetlen kapzsiságukkal. Akik mindent letagadnak. Akiknek bűneit a legtöbb kormány felismerte, mert akármekkora a titkolódzás, a kormányokhoz valódi információk kerülnek. A baj akkor, hogy az egész emberiség létét veszélyezteti. A politikusok az atomlobbik nyomásának nem engednek többet. Atomlobbi azt állítja, hogy a legbiztonságosabb az atomerőmű, tiszta nem bocsát ki szén-dioxidot, és olyan megbízható, hogy 50 ezer évenként bekövetkező rendkívüli eseményeknek is ellent áll. Bepillantást enged az Auranka oldala.

 

A legnagyobb és legelhallgatottabb a Szovjetunióbeli Majak, Ozerszk tartományban, ahol hasadó anyag feldolgozás folyt. És Tomszk. Egy hatalmas, rendkívül erősen radioaktív tartály nitrát sók robbanása következtében hatalmas térséget szennyezett be radioaktív anyagokkal. Ez Csernobilnál is sokkal több sugárzó anyagot terített szét a vidéken. Ezeken a helyeken nukleáris anyagok feldolgozása folyt, és folyik a mai napig.

 

Hirrisburg Three Mile Island (USA) részleges leolvadás történt, sűrű handabandázással ködösítve.

Csernobil (400 Hirosimai bomba sugárhatása).
Tokai Mura Tokióhoz közel, hasadó anyag feldolgozóban, lényegesen töményebb anyag miatt ellenőrizetlen láncreakció lépett föl, ami szerencsére magától leállt.

Mi lett volna, ha nem áll le?

Kashiawazaki erőmű 7,965 Terra Watt összeteljesítménye a világon a legnagyobb.
MOX üzemanyag végleges eltiltása 2001.

Hamis teljesítmény adatokkal manipulálás miatti leállás 2002.

Chuetsu földrengés 2004. 4-es blokk leállás és főcsapágy csere a turbinában.

Chuetsu földrengés 2007. hosszú leállás.

Onagawa erőmű 2005. földrengés miatt 5 hónapos leállás.

 

A Bécsi székhelyű Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA) két feledattal lett létrehozva: új atomerőművek létrehozásának engedélyezése, és biztonsági felügyelete. E két megbízás egymásnak ellent mond, ezért az intézmény ketté válásával számolnak.

Csernobili katasztrófa óta a bejelentett nukleáris erőművi katasztrófák száma 800, melyből bármelyik a biztonsági rendszerek elromlásához vezethetett volna, akár Csernobili, Fukushimai helyzetet létrehozva.

 

Valóban biztonságos az atomenergia?

A bányák, a szállítás, a feldolgozás, a dúsítás, az erőművi üzemelés, a reprocesszálás, a tárolás, pihentetés, a „végles” atomtemetőben való őrzés, amíg az emberi faj ki nem hal.

Ez a világ legdrágább, legmocskosabb, leggyilkosabb és leghazugabb energiája és lobbija.

 

A politikusok szeme felnyílt, még ha nem is mindegyiknek. Vagy az emberi faj marad életben, a nukleáris őrület végleges felszámolásával, vagy a nukleáris ipar megszünteti az emberi élet lehetőségét a Földön, az emberi faj és a legtöbb élet végleges megszüntetésével.

 

Amerika, Anglia és Németország döntött, dögöljön a nukleáris ipar!

 

2 komment

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


A bejegyzés trackback címe:

https://sosjapan.blog.hu/api/trackback/id/tr762865448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pink Floyd 2011.07.02. 11:06:58

1 Csernobili baleset kibocsátása, és a csernobili baleset miatti többletdózis nagyságrendileg százada az elmúlt 60 év összes atombomba kísérletnek. Mivel eddig valamivel több, mint 2000 atombombát robbantottak fel a nagyhatalmak, ezért 400 db hirosimai bombával felérő csernobili baleset nem igaz.

2 Fukushima népsűrűségi adata. Ezt csak a szárazföldre vonatkozik. Az óceán felé vitte a szél a kibocsátott hasadási termékek nagy részét a szél, ott meg nem sok ember él.

3 Fukushimai balesetben az illékony (viszonylag alacsony forráspontú) hasadási termékek jutottak ki, Csernobilban pedig az urán és transzurán kibocsátást is tonnákban lehet mérni.

4
Idézem: "Csernobili katasztrófa óta a bejelentett nukleáris erőművi katasztrófák száma 800, melyből bármelyik a biztonsági rendszerek elromlásához vezethetett volna, akár Csernobili, Fukushimai helyzetet létrehozva."

Na erre dobhatnál egy forrást is, vagy definiáld a katasztrófa fogalmát!

5 Halálos áldozatok számai
Csenobilban: 5000 fő körüli a várható áldozatok száma a többletdózistól. (+ a mai Fehéroroszország és Ukrajna területén megugrott az abortuszok száma)
Fukushima: Egy dolgozó szívrohamot kapott, két dolgozót elsodort a cunami. A lakosság által elszenvedett többletdózis mérhető és számítható! Senki a lakosság körében nem kapott nagyobb dózist, mint amekkorát egy komolyabb orvosi vizsgálatnál (teljes test CT/ izotópos vizsgálat) kaphatna.

6) Idézem: "Tokai Mura Tokióhoz közel, hasadó anyag feldolgozóban, lényegesen töményebb anyag miatt ellenőrizetlen láncreakció lépett föl, ami szerencsére magától leállt.
Mi lett volna, ha nem áll le?"

Alighanem a fizika alapjait megváltoztató Nobel-díjas felfedezés...

Pink Floyd 2011.07.02. 11:34:11

Azt ugye tudod, hogy a Föld belső hője miből van? Instabil, radioaktív atommagok bomlásból! (Bizony a Föld belsejét ugyan az a bomlási hő melegíti, mint Fukushimát.) Erre nem árt emlékezni, amikor az ember a föld alól kibányászott szenet elégeti. A szénben ugyanis benne van az urán és a bomlási sora is. Amikor elégetik a szenet, akkor a radioaktív bomlástermékek egy része a levegőbe kerül. Amíg nem volt pernyeleválasztás a magyar szénerőműveken (jópár évtized), addig percről-percre, óráról-órára (TÖBBEZERSZER!!!) nagyobb radioaktivitást nyomtak a levegőbe, mint egy működő atomerőmű.

Idézem: "Azt mondják csak igen alacsony megengedett mértékben. De ki engedte meg a Jó Isten?"

Hát ateista vagyok, de tulajdonképpen nem is mondtál ezzel túl nagy ökörséget. Ha a tejnél, amit megiszok nagyságrendekkel radioaktívabb vagyok, akkor a tej biztonságos? Egy 70 kilós emberben másodpercenként átlag 5000 db radioaktív kálium izotóp, 3000 darab radioaktív szén izotóp, és néhány száz darab trícium bomlik el. Így jön ki a 8000 Becquerel. És ez teljesen természetes, ezek az izotópok mind természetes anyagok. És a tej litere hány becquerellel sugárzott?

Nem olvastam végig a cikkedet (csak belenéztem), de most megakadt a szemem ezen:
"Auranka oldala"
Rágoogliztam! Azt hiszem teljesen fölösleges volt az előző hozzászólásom! Ha valaki ezoterikus oldalakból tájékozódik, azt nem zavarják az objektív tények, fölösleges strapálnom magam.
süti beállítások módosítása