HTML

s.o.s. japan

S.O.S. JAPÁN!!! Segítsünk Japán Testvéreinken! Hazánk kapuja nyitva áll előttük!!! A Kárpát medence megnyugvást és szerető otthont tud adni a katasztrófa által sújtott Japán nép nagy részének.

Friss topikok

Linkblog

2011.04.22. 15:49 Janiszta

Japánból érkező sugárzás Észak-Amerikát erősen érinti, Európában is veszélyes a szennyezés!!!

Csendes-óceán teljesen szennyezett radioaktív anyagokkal!

A szennyezés minden világtengerre át fog terjedni!

Cikk átvétel:

http://idokjelei.hu/2011/04/a-japanbol-erkezo-sugarzas-egesz-eszak-amerikat-erinti-%E2%80%93-gyakorlati-tanacsok/

 

Dr. Robert J. Gilbert igen sokoldalú tudományos háttérrel rendelkezik. Korábban az amerikai haditengerészet instruktora volt a nukleáris-biológiai-vegyi hadviselés túlélése témakörében. 1985-ös leszerelése óta független kutatóként dogozik és komoly szaktekintélynek számít a sugárzás veszélyeinek témakörében, érdemes tehát odafigyelni véleményére.

Jód 131 terjedése:

Íme a fukusimai helyzet veszélyeire vonatkozó megállapításainak kivonata:

Területek, ahol az élelmiszerekben nagy valószínűséggel sugárszennyezés található:

  • Az egész északi féltekét és a Csendes-óceánt érinti a sugárszennyezés,

  • Legsúlyosabb a helyzet Japánban, a Csendes-óceán területén és a Csendes óceán partvidékén elterülő államokban

Észak-Amerika leginkább sugárszennyezett mezőgazdasági területei (az Európai tudományos intézmények adatai alapján kiszámított széljárás szerint) a sugárszennyezettség mértékének súlyossága szerinti sorrendben, legszennyezettebbtől a kevésbé szennyezettig:

  • Az egész csendes-óceáni partvidék (ne feledjük, Észak-Amerika mezőgazdasági termékeinek nagy része innen, főleg Kaliforniából származik)

  • Az Egyesült Államok Kanadához közel fekvő északi államai, Kanadának az Egyesült Államokhoz közel fekvő államai (beleértve Torontót is)

  • Az USA keleti államai

  • Az Egyesült Államok középső államai és Kanada legészakabbra fekvő területei

A szennyezés leginkább az északi féltekét és a Csendes-óceánt érinti.

A sugárszennyezés egyáltalán nem vagy csak nagyon kismértékben érinti a déli féltekét. Ez alól kivétel a Csendes óceán déli része. Ausztráliában például sugárszennyezett halakat találtak, így bár a radioaktív felhő nem éri el a déli féltekét, az óceán rendkívül magas szennyezettsége nagyon nagy távolságra kihat.

Fontos megjegyezni, hogy a Japánból importált, nem élelmiszertermékek is számos esetben sugárszennyezettek.

A legbiztonságosabb területek az élelmiszerek származási helyét tekintve:

  • Közép-Amerika (kerüljük Mexikó Csendes-óceáni partvidékéről származó termékeket)

  • Dél-Amerika

  • Afrika

Európa is sokkal kevésbé szennyezett, mint Észak-Amerika, bár ott is jelentősen emelkedett a sugárszennyezés mértéke, azért az Európából származó élelmiszerek sokkal biztonságosabbak, mint az észak-amerikaiak. Azt is vegyük figyelembe, hogy egyes dél-amerikai termékek rovarölő szer tartalma rendkívül magas, így sok esetben exporttilalom alá esnek.

Legveszélyesebb termékek a leginkább érintett területeken:

  • Minden csendes-óceáni eredetű élelmiszer és termék: a fukusimai katasztrófa eredményeként a Csendes-óceánba olyan mennyiségű sugárszennyezés került, hogy az a Csendes-óceán egészére kihat. Természetesen a szennyezés a japán partoknál a legnagyobb, de mostanra az Egyesült Államok nyugati partját is elérte. Hamarosan a cunami által elsodort hulladékot is partra sodorja az áramlat a nyugati parton és egyre több sugárszennyezett halról érkezik hír.

A következő termékekre figyeljünk:

  • Minden csendes-óceáni hal

  • A Csendes-óceánból nyert só és ásványok

  • A Csendes-óceánból származó hínár- és algafélék

  • Tej és tejtermékek, függetlenül attól, hogy milyen állattól származnak, mivel a tejtermékek azonnal magukba szívják a sugárszennyezett részecskéket. Több helyen találtak sugárszennyezett tejet az Egyesült Államok területén, de leginkább a nyugati partvidéken.

  • Veszélyesek lehetnek azok a növények, amelyeknek nagy felülete van a szabad levegőn növekedés közben. A növények legintenzívebben leveleiken keresztül, az esővízből szívják magukba a sugárszennyezést. A földbe szivárgott esővízből sokkal kevesebb radioaktív részecske jut a növénybe a talaj szűrőhatásának köszönhetően.

  • A nagylevelű, szabadföldi növények a legfertőzöttebbek, mint például a fejes és egyéb saláták, a spenót, sóska, káposzta, stb. A UC Berkeley már több esetben megerősítette a kaliforniai termések radioaktív jód és cézium fertőzöttségét. A répafélék és minden olyan zöldség, aminek a gyökerét, vagy föld alatt növő részét fogyasztjuk tehát kevésbé fertőzött.

  • Ne igyunk eső-, patak- vagy tavi vizet. Ehelyett fogyasszunk ásványvizet, vagy földalatti kútból vagy egyéb földalatti forrásból származó vizet, hiszen az innen származó vízbe sokkal kevesebb radioaktív részecske tud bejutni a talaj szűrőhatása miatt.

A terhes és szoptató anyák, illetve kisgyerek számára ezek a termékek fokozottan veszélyesek.

További érdekes cikk: http://idokjelei.hu/2011/04/felrevezeto-informaciok-a-sugarzas-veszelyeirol/

 

Megengedhető sugárzó anyagok az élelmiszerben.

Ön mennyi ciánt (HCN), higanyt (Hg), arzént (As), sztrichnint, dioxint, PCB-t, aflatoxint vagy hasonló finomságot enged meg a levesében, sörében, italában, vagy a vérében?

Hallom a válaszát, akkor megegyeztünk: semennyit!

 

Párbeszédhez a témában: http://www.nemzetihirhalo.hu/forum/index.php?topic=7.0

A Fórumon, kérdezhet, hozzászólhat, segítséget szervezhet, kapcsolatot létesíthet másokkal...

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


A bejegyzés trackback címe:

https://sosjapan.blog.hu/api/trackback/id/tr972847776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása