HTML

s.o.s. japan

S.O.S. JAPÁN!!! Segítsünk Japán Testvéreinken! Hazánk kapuja nyitva áll előttük!!! A Kárpát medence megnyugvást és szerető otthont tud adni a katasztrófa által sújtott Japán nép nagy részének.

Friss topikok

Linkblog

2011.04.07. 15:01 Janiszta

Két éves figyelmeztetés!

Már két évvel

 

ezelőtt

 

figyelmeztette a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség Japánt, hogy egy erősebb földrengés "súlyos problémát" okozna az országban lévő nukleáris erőművekben -írta csütörtöki számában a Daily Telegraph.

 

A brit lap egy 2008. decemberében írt amerikai diplomáciai jelentésre hivatkozik, amelyet a WikiLeaks weboldal szivárogtatott ki. A jelentés szerint a NAÜ aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a japán hatóságok csak a 7,0 magnitúdójú földrengésekre készítették fel a létesítményeket, egy ennél erősebb földmozgás pedig súlyos gondot okozhatna.

Egy másik
WikiLeaks-dokumentum szerint 2006 márciusában a japán kormány ellenezte azt a bírósági döntést, amely egy másik, az ország nyugati részén lévő erőmű bezárását szorgalmazta, mert nem találták elég földrengés-biztosnak. A jelentés szerint a japán atombiztonsági ügynökség azonban végül biztonságosnak nyilvánította a létesítményt.
- Független Hírügynökség -

 

Kashiwazaki-Kariwa Atomerőmű 柏崎刈羽原子力発电

Kashiwazaki-Kariwa atomerőmű egy nagy, modern, a világon az első ABWR atomerőmű 4,2-négyzetkilométer területű üzem, Kashiwazaki és Kariwa városokkal körülvéve, a Niigata prefektúra területén. Japán nyugati részén a tengerparton a Japán-tenger mellett fekszik, ahonnan az erőmű hűtővízét veszik ki, és folyatják vissza. Az erőmű tulajdonosa és üzemeltetője a Tokyo Electric Power A Company (TEPCO).

Ez a legnagyobb nukleáris erőmű a világ nettó elektromos termelését tekintve

Az erőmű 23 km-re volt a Chuetsu földrengés epicentrumától, amikor 2007. júliusában kipattant második legerősebb 6.6 Richter erősségű földrengés, amely atomerőművet rongált meg. Megrázta az erőmű alatti talajt, vele együtt az erőmű épületeit. Az erőmű leállt 21 hónapra és csak hosszabb munkálatok után kezdett újra működni, először 2009. május 9-én egyetlen egységgel, a 7-es blokkal. Később a 6, 1, 5-ös blokkokat is újra indították.


 

Tokyo Elecro Power Co. Két földrengés sújtotta üzeme egymástól nyugati – keleti irányban. Fukushima a teljes megsemmisülés irányába halad, hűtés nélkül, több robbanás után. Jód 131 az erőmű körzetében a Csendes óceánban 7,5 milliószoros, a tengeráramlat a Tokiói öböl felé viszi jód 131 szennyezést. A legnagyobb katasztrófa előtt állunk az emberiség életében.

A Kashiwazaki erőmű rémtörténeteiről hosszas és alapos anyagot tettek közzé angolul:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kashiwazaki-Kariwa_Nuclear_Power_Plant

 Be akarták vezetni a Plutóniummal kevert úgynevezett MOX üzemanyagot, de a lakosság ellenállt.

Fukushimán bevezették, fel is robbant a pihentető medencével együtt. Ez a leggonoszabb radioaktív anyag, mely biztos tüdőrákot okoz.

Japán testvéreink elképesztő bajban vannak, most még a kormányzat úgy tesz, mintha elfogadhatóan mennének a dolgok, miközben a kitelepítési zónán kívül 40 km-re lévő városban a talaj sugárzása 2 millió Beckerel/másodperc.

Csernobilnál mindenkit evakuáltak 0,5 millió Beckerel/másodperc erősségű talaj szennyezés esetén.

Japánban emberek élnek olyan helyeken ahol 4-szer nagyobb a sugárzás mint ahonnan kitelepítették Ukrajnából az embereket! A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség kifejezett kérése ellenére!

Kedves honfitársaink!

Tegyenek meg mindent testvéreink megmentéséért, mert hazájukban sokakra a halál vár, ha még nem is tudják.

Néhány év és százezrek, és milliók nyomorodnak meg, és egy részük hal meg rákban, Fukushimán történtek miatt!

Segítsünk kimenekíteni őket a pokolból!

 

S.O.S. JAPÁN!

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


A bejegyzés trackback címe:

https://sosjapan.blog.hu/api/trackback/id/tr102807337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása