HTML

s.o.s. japan

S.O.S. JAPÁN!!! Segítsünk Japán Testvéreinken! Hazánk kapuja nyitva áll előttük!!! A Kárpát medence megnyugvást és szerető otthont tud adni a katasztrófa által sújtott Japán nép nagy részének.

Friss topikok

Linkblog

2011.04.26. 16:26 Janiszta

1986. május első hetében ekkora sugárzást kaptunk!!!

http://www.irsn.fr/FR/popup/Pages/tchernobyl_video_nuage.aspx

Érdemes végignézni a videót! Megdöbbentő a sugárzás eloszlása. Egyedülálló animáció!!!

Kiegészítés szakértőnktől:

A Csernobili robbanás, és az azt követő sugárzó anyagok kibocsátása hónapokon keresztül sok összetevős.

A cézium légköri kibocsátását mutató térkép, a koncentráció eloszlását csak a levegőben mutatja. A cézium a csapadékkal a talajra, az élelmiszerekbe és az emberekbe került és kerül a mai napig hiszen annak felezési ideje 30 év, és még csak 25 évnél tartunk.
A céziumon kívül a teljes aktinida sor, azok hasadási termékei, és a hasadási másod, és sokadik elemek hosszú sora mérgezi azóta is Ukrajnát és Európát, meg a távolabbi vidékeket. Ukrajnában a mai napig 900 ezer ember halála köthető a tragédiához, valamint sok millió ember degeneratív, rákos elváltozása, és a legborzasztóbb genetikai rendellenességek, Japánra jóval nagyobb mértékben vár az emberekre az a súlyos csapás, mert a kibocsátás évekig fog tartani, a legjobb esetben!

2 komment

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


A bejegyzés trackback címe:

https://sosjapan.blog.hu/api/trackback/id/tr322857029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChemGuru 2011.05.05. 01:18:08

@Könyvélvező:
Egyszer kikottyantották Csernobil lényegét tudományos körökből.
Az atomlobbi mézes mázos szavakkal elhessegeti az ember félelmeit, úgy hogy csak nyugodtan szívja a friss jód 131-et. Mert azóta is eszi a Csernobili jód, cézium, stroncium, meg a többi ezerféle izotópot.
A legnagyobb részecskék urán-oxid milliméteres darabjai voltak, ami valamelyest lesüllyedt a talajba, ha be nem szántották, itt szép hazánkban.
Szóval atomlobbi hessegetése olyan...
süti beállítások módosítása