HTML

s.o.s. japan

S.O.S. JAPÁN!!! Segítsünk Japán Testvéreinken! Hazánk kapuja nyitva áll előttük!!! A Kárpát medence megnyugvást és szerető otthont tud adni a katasztrófa által sújtott Japán nép nagy részének.

Friss topikok

Linkblog

2011.04.12. 15:47 Janiszta

Fukushima = Csernobil!!!

 

INES 7 már hivatalos!

 

 

Háttérsugárzási dózis átszámítások

 

 

Az éppen kimutatható jód halálos!

 

Japán hivatalosan bejelentette, hogy a Fukushimai atomerőműben kialakult katasztrofális nukleáris helyzet, a Csernobili katasztrófa méreteihez hasonló. 

A nemzetközi nukleáris katasztrófa skálán a legmagasabb 7-es fokozatú.

Hírzárlatot rendeltek el a március 15-én történt 2-es blokk hidrogén robbanásról, és az annál sokkal fontosabb 4-es blokk több mint 1000 köbméteres eredetileg vízzel telt pihentető medencéjében szárazra került és 1000 Celsius fokra hevült, így hidrogén gázt is termelő hatalmas tűz és robbanásokról.

A tönkre ment egy méteres betonfalakkal védett létesítmény:

 A képen is jól látható, hogy miféle tűz és robbanások tették tönkre ezt az épület kolosszust. A tűz a legfényesebb ezüst tűzijáték milliószorosa volt. A használt hasadó anyagot tartalmazó cirkónium rudak többsége megsemmisült, porrá égett, a bennük lévő urán-oxid apró hengerek kiszóródtak a környezetbe, és a pihentető tartály aljára, ha egyáltalán az még létezik. A 3-as blokk robbanásában feltűnő volt egy 20 méter hosszú tárgy, ami nagyon valószínű, hogy maga a pihentető tartály volt, MOX, vagyis 9% plutóniummal. Ennek visszaesésekor a szomszédos épület tetejét szakította be, így a hasadóanyagok jó része is ott lehet. A március 15-én bekövetkezett robbanások és tüzek óta elrendelt hírzárlat arra volt jó, hogy az embereket megtévesszék, a bajt sokkal kisebbnek feltüntetve.

A 3-as MOX plutóniummal kevert üzemanyagú blokk robbanási maradványai és a kirepülő és becsapódó feltételezhetően pihentető, vagy sokkal inkább a még fel nem használt üzemanyag tartály nyoma. De tippelhetnek még mi volt robbanásban az a hatalmas tárgy.A beszakadt tetejű épület szélessége 58 méter, a luk 18 méter körüli, a tárgy 20-méter hosszú volt.

 

 

 

 

Háttérsugárzási átszámítások

Magyarországon évente a háttérsugárzásból adódó sugárterhelés 2,4 milliSv/év = 0,0024 Sv/év =0,0000066 Sv/nap (6,6 mikroS/nap), egy óra alatt az 0,275 mikroS/óra

Tehát az éves 2,4 milli Sievert/év ami napi átlagban 6,6 mikro Sievert/nap, és óránként

0,275 mikro Sievert/óra (0,000000275 Sievert/óra)

 

Megjelent olyan MTI tudósítás, melyet sok más újság is átvett ellenőrizetlenül, mely szerint a Fukushima Atomerőmű 2-es blokkjában a háttérsugárzás 1000 mS így. Tehát se óra, se év nincs adva, de mindegy mert, ha évre is adták volna meg több mint 400-szoros hátérsugárzásnak felelt volna meg. Azonban azt írták, hogy ez csak 4-szerese a háttérsugárzásnak, ezért elhanyagolható.

Ebből is nyilvánvaló, hogy az idegen megszállás alatt több évtizeden át működő és csakúgy mint az ország többi intézményében, lényegében változatlan személyi állománnyal tevékenykedő mindennemű hivatal továbbra is az idegen érdekeket szolgálók serege, mint mindenütt a világon.

 

Sugárzó anyagokról

A jód 131 felezési ideje 8 nap, megnyugtató? A jód a vizekben és élő szervezetekben akkumulálódik. Így amíg bomlik, addig egyre több gyűlik a szervezetben a levegőből, vízből élelemből. A testünkbe egy piciny szervbe gyűlik össze, a pajzsmirigybe. Tehát ha mégoly kicsi is a jód koncentráció a levegőbe, akkor is egy helyre gyűlik.

Arról pedig szeretnek hallgatni, hogy a molekulányi méretben kidiffundáló cézium és stroncium is ily kicsi méretben messzire terjed a szelek szárnyán. Azok felezési ideje pedig a 3 évtizeddel, egész életünkre kihat.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


A bejegyzés trackback címe:

https://sosjapan.blog.hu/api/trackback/id/tr22820396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása