HTML

s.o.s. japan

S.O.S. JAPÁN!!! Segítsünk Japán Testvéreinken! Hazánk kapuja nyitva áll előttük!!! A Kárpát medence megnyugvást és szerető otthont tud adni a katasztrófa által sújtott Japán nép nagy részének.

Friss topikok

Linkblog

2011.04.01. 20:45 Janiszta

A Japán tragédia hatványozottan fokozódik.

 

Fukushima 2011. április 1. péntek

 

A tenger víz jód 131 szennyezése naponta az előző nap kétszerese, csütörtökön (március 31-én)

10 000-szeresen haladja meg az atomlobbi jogászainak kierőszakolt engedélyezett mennyiségét. Ezt az engedélyezett mennyiséget az atomlobbi házába be kéne vezetni.

 

Figyelem!

A napi kétszeres jód 131 mennyiség úgy értendő, hogy az erőműtől 100 m-es távolságban veszik a mintákat, mivel a távolsággal négyzetesen csökken a kibocsátott mennyiség, így valójában, hozzávetőlegesen a napi kibocsátott jód 131 mennyisége naponta nem lineárisan hanem hatvánnyal nő.

Ez mivel a jód 131 kizárólag az atomreaktorban ellenőrizetlen maghasadás útján jön létre, pontosan jelzi, hogy a reaktor nem zárt, tehát a hasadási termékek azonnal megjelennek a szabadban, illetőleg ellenőrizetlen maghasadási folyamat erősödik a reaktorban.

Az erősödés pozitív visszacsatolási folyamatra, öngerjesztésre utal.

 

A bécsi székhelyű Nemzetközi Atomenergia Ügynökség felszólította Japán kormányát, hogy azonnal evakuáljon nagyobb területről az eddigi hozzávetőleg 1400 négyzetkilométer területen túl élőkből, mert az eddig kijelölt 30 km-es zónán túl is súlyos a helyzet.

 

A helyzet szépítésére álljon itt két cikk indító részlete:

A Fukusima körüli kitelepítési zóna kibővítését javasolja a NAÜ

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) a Fukusimai atomerőmű körüli kitelepítési zóna további kiterjesztését javasolta szerdán.

MTI 2011. március 30., szerda, 18:07

NAÜ: Jó irányban alakul a helyzet a fukusimai erőműben

Jó irányban alakulnak a dolgok a Fukusimai atomerőműben a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) egyik vezető munkatársa szerint - adta hírül szombaton az APA osztrák hírügynökség, míg a NAÜ Japánból visszaérkezett vezetője ennél visszafogottabb értékelést adott.

 MTI 2011. március 19., szombat, 20:49

 

Nincs utalás arra, hogy mekkora távolságig kellene kiüríteni a súlyosan sérült Fukushimai erőműtől az embereket. Ha 50 km-re növelik a kiürítési zónát, akkor a már a kiürített 1400 négyzetkilométer területen túl, további 2 500 négyzetkilométernyi területről kell evakuálni az embereket.

Jelenleg fél, millió embernek nincs otthona, a cunami miatt. A sugárzás miatti 30 km-es kiürítési zóna adatait nem hozták nyilvánosságra.

Számoljunk japán lakossága 127 millió, területe: 377 915 négyzetkilométer. A négyzetkilométerre jutó népsűrűség: 336 fő.

A kitelepített zóna 1 400 négyzetkilométerén durva átlaggal 1400 x 336 = 470 000 lakos élt.

Ez a cunami miatt kitelepítettekkel megközelíti az 1 millió főt, valamivel kevesebbet mert átfedések vannak. Ha további 2500 négyzetkilométerről kell kitelepíteni a lakosságot, az további durva számítás szerinti 840 000 lakos evakuálását jelenti!

Tehát hamarosan számítani kell közel két millió lakos otthonán kívül történő teljes ellátásáról!

Legderűlátóbb becslések is kormánykörökből azt mondják, hogy hosszú hónapokig tart még a legjobb esetben is a reaktorok hűtése.

 

A további kitelepítések pedig teljesen nyilvánvalók, még akkor is, ha súlyos atom helyzetet némiképp kézben tudják tartani. Amire semmi esély nem látszik.

Egyre több nemzetközi szakértő nyilatkozza azt, hogy a nukleáris katasztrófa tovább folytatódik.

A kedvezőbb forgatókönyvek szerint a sugárzás annyira megnő, hogy megközelíthetetlenné teszi a sérült reaktorok romok közti megközelítését. A reaktorok hasadóanyaga átolvasztja a reaktor 15 cm-es acél falát majd a talajt is tovább olvasztva lesüllyed a talajba addig amíg talajvizet talál, akkor a csernobili (nem atom) robbanás megismétlődik, és a sugárzó anyag hatalmas térségben szabadon szétszóródik.

Sajnos itt négy reaktor van és annál még sokkal több nukleáris anyag a pihentetőben, friss és használt hasadó anyagok sok ezer tonnája.

A borúsabb forgatókönyv nem ecseteljük. Akkor Japán térképét módosítani kell.

 

Van enyhébb katasztrófával járó lehetőség? Reménykedjünk benne!

De csak olyan reménnyel számoljunk, aminek megalapozott becslései vannak!

 

 

Közben egyre több helyről jelentik a légkörben megjelenő jód 131 izotópot. Mindenhonnan jön a megnyugtatás, hogy csak jelentéktelen mennyiségről van szó ppm mennyiségekről.

 

Az emberek ettől nem nyugszanak meg, hanem vezetőiket, vámszedőiket, és tudósaikat emlegetik. Teljes joggal.

Európát elérte és folyamatosan érkezik újabb egyre nagyobb aktivitású légáramlat.

Oroszország Csendes Óceáni vidékén, Kínában, Koreában, Tajvanon már az elmúlt napokban elérték a radioaktív jód 131 izotópot tartalmazó légáramlások.

Cikk megírása után érkezett: Esti krónika Kossuth: A japán szóvivő szerint nem növelik meg az Amerikai ajánlás szerint 80 km-esre a kitelepítési távolságot. A japán miniszterelnök szerint hosszú évekre szól a kitelepítés. (Évszázadok? Évezredek? Vagy annál is több?) Hirosima és Nagaszaki egy villanás volt. Aztán radioaktív halálos eső.

Most állandó a sugárzó anyag kibocsátás az erőműből, folyamatosan.

A TEPCO vállalat részleges államosításáról volt szó, de egyelőre nem államosítanak.

 

A japán vezetés nem alkalmas az Ősi Japán nép vezetésére! Az egész országot súlyos válságba süllyesztő magáncég beruházása továbbra is Japán teljes megsemmisülésével fenyeget. A legtermészetesebb, hogy ilyen esetben az állam mindent tegyen meg az ország megmentéséért.

Ennek következtében a teljes japán vezetés vállaljon felelősséget a következmények felszámolásában. Tehát az állami irányítás a legtermészetesebb. Ezt nem vállalva gyakorlatilag bevallottan alkalmatlan Japán megsemmisülésével fenyegető veszély elhárítására.

A húsz napja bekövetkező földrengés és az azt követő cunami, majd a Fukushimai erőmű szerencsétlenségével kipattant hírzárlat, és az azt következő manipulált hírek teljes Japán népességét durván semmibe veszi, és a világ többi országát.

Japánok 50 milliónyian isznak a hivatalosan bejelentett 200 Bq (Henri Becqerel-ről) Jód 131-et tartalmazó vizet, egy hete és semmi kilátás nincs rá, hogy ezt megoldják. Valójában mennyi a víz rádióaktivitása az titok. Mindenütt nő a rádióaktivitás, éppen a vízben nem?

 

A Fukushimai erőmű 20 km-es körzetében több mint egy hete fekszik úgy ezer halott. Lehet, hogy erősen radioaktív fertőzést szenvedtek. Ha japán szokás szerint elhamvasztják, akkor radioaktív füst kerül a levegőbe. Ha földbe temetik, akkor a talajt szennyezik sugárzó anyagokkal. Ha a közelükbe megy a mentő csapat akkor erős sugár veszéllyel kell számolni. Ha ott hagyják, akkor a talaj és az élővilág kaphat nukleárisan veszélyes anyagokat. A japán vezetés tanácstalan.

 

Ennek a mostani japán vezetésnek a Japán nép elé kell állnia mihamarább, mert rosszabbak Hitlernél, a pénz az uruk és nem a saját népük.

 

Minden Magyar felelős Japán testvéreiért, és azért, hogy a japán vezetés mihamarabb a Japán nép előtt vezekeljen. Az nem elég, hogy a hosszú fülű kormányszóvivő meghajol a felkelő Napot ábrázoló Japán Nemzeti zászló előtt, aztán nekiáll hazudni.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


A bejegyzés trackback címe:

https://sosjapan.blog.hu/api/trackback/id/tr632792100

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Geiger Müller 2011.04.05. 04:32:31

A következő videón a Greenpeace néhány holland aktivistája látható, amint sugárzás mérő műszereikkel Fukushima környékén méregetnek, március 28-án. A videó angol-holland nyelvű, de ez most nem annyira lényeges. A videó elején az aktivista elmondja, hog...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása