HTML

s.o.s. japan

S.O.S. JAPÁN!!! Segítsünk Japán Testvéreinken! Hazánk kapuja nyitva áll előttük!!! A Kárpát medence megnyugvást és szerető otthont tud adni a katasztrófa által sújtott Japán nép nagy részének.

Friss topikok

Linkblog

2011.04.08. 10:00 Janiszta

Japán testvéreink megmentéséért!!!


Nőttön nő a baj!

 

 

Meg fogjuk nyitni a párbeszédet!

 

Japán április 3 – 8. kimaradt jegyzetek

 

Iwaki tartományban Fukushima prefektura déli területén a természetben talált gombákat vizsgálták.

A jód 131 izotóp 3100 Bq a cézium 890 Bq a mintákban, nagyon magas mennyiségben voltak jelen a vizsgálatok átlagában. Ez egészen egyszerűen arra mutat, hogy a talaj nagyon szennyezett, így emberi életre sem alkalmas az ott tartózkodás biztos halál. Természetesen az ott megtermelt élelem, használhatatlan. http://english.kyodonews.jp/news/2011/04/82903.html

 

Miyagi járásban meghaladta a földrengést követő szökőár a 38 méter magasságot. A korábban ugyancsak talált 23 méter magasságú cunami mellett.

A Jomiuri Simbun című lap egy kikötőkkel és repülőterekkel foglalkozó kutatóintézetet idézve közölte, hogy Ivate prefektúrában, Ofunato településnél mérték ezt a hullámot, amely egész városokat törölt le a térképről.(idézet a S.O.S. Japán Azonnali segítséget Japán testvéreinknek!!! írás letölthető hosszú cikkéből.

 

Duna Tv híradóban a földrengés előtt napon vöröses fénylést filmeztek. A látvány sokkal jobban hasonlított egy földi tűzre mint valami természeti jelenségre. A föld közelben sárga, körülötte vörösen megvilágított környezet. Régi megfigyelés, hogy nagy földrengések előtt derengő különböző fények akár gyors változásokkal is megfigyelhetők. Ezt nagyon sok és nagyon régi megfigyelések igazolják.

Az egyik ilyen könyv Hédervári Péter (1931-1984) geológus, amatőr csillagász, újságíró, író, tudományos szakíró felejthetetlen könyvében: Évezredek, vulkánok, emberek (1981. Kossuth Könyvkiadó) címen jelent meg, hosszas történelmi elemzéssel. A könyvből nagyon sok jelenség ismerhető meg, amelyek a földrengések kipattanása előtt figyelmeztető jelek.

Furcsa morajlások, állatok nagyon zavart viselkedése, amelyek, ha bent vannak zárt térbe, akkor ki akarnak menni, nagyobbak ki is törnek.

Furcsa, hogy Japánban, ahol igencsak ki vannak téve ennek a veszélynek, nem figyelnek erre.

A földi állatok feljönnek a felszínre, kukacok nyüzsögnek, kígyók nem akarnak elbújni üregeikben, lovak széttörik a karámot, és így tovább. Madarak röpködnek a földrengés előtt közvetlenül és nem karnak földre szállni.

A Japán nép, amely minden más nép számára példaadó fegyelmezettséggel,

természet szeretettel, és rendkívüli tisztasággal éli életét, most olyan

tragédia elszenvedője, amely túltesz Hirosima és Nagaszaki pusztulásán.

Japán prefektúrák (megyék)

 

Nyári szelek tovább szennyeznek: Japán újabb tragédiája, hogy az eddig is sokat szenvedett Fukushimától északra fekvő területeket a nyári dél-keletről fújó monszun szelek tovább fertőzik. A tragédia színhelyén feldúsuló, az erőmű katasztrófája következtében kiszabadult radioaktív anyagokat jód, cézium, stroncium és a többit fogják a nyári szelek tovahordani, a tengerpart felől a szárazföldre.

Több száz négyzetkilométer területet tarolt le a szökőár, a sugárzó rádióaktív anyagok pedig a még megmaradt területeken is lehetetlenné teszi az életet, az ipari és mezőgazdasági termelést.

Amíg a sugárzó anyagokból állandóan kikerül az erőműből, addig a környezetbe egyre csak dúsul a nem kívánt szennyeződés. A jód 131 felezési ideje 8 nap, így közel 10% a napi jód bomlás. A cézium és stroncium 90 felezési ideje 30 év körüli, azaz 300 év alatt csökken 1 ezreléknyire.

Fukushima I. Atomerőmű 4,7 GW telepén, ahol 6 reaktor és 40 év alatt felgyűlt használt hasadó anyag rudak vannak felhalmozva, illetve a kimerülő üzemanyag rudak cseréjére váró friss urán és MOX, vagyis 9% plutónium dúsítású fűtőrudak vannak elhelyezve. Sajnos nem csak az 1, 2, 3. reaktorok sérültek hűtés kimaradás és robbanások által, hanem a 4-es és az 5, 6. reaktorok is.

A húsz kilométer evakuálási zónába benne van a délre 12 km-re található Fukushima II. Atomerőmű, 4,4 GW összteljesítményű, 4 db. 1,1 GW-os blokkjával is. Eleinte hír volt az ottani hűtés kimaradásról is. Az a telep is a tengerparton épült. Erről a telepről azonban nem tudósítanak.

 

A Csendes Óceán vizébe a robbanások óta kerül radioaktív jód és más hasadási termékek.

A 2. reaktor épülete a robbanás ellenére nem vetődött szét. Állítólag a robbanás nem a 13 cm vastag falú reaktort körülvevő konténeren belül történt, hanem a reaktor alatt valahol. Ezt igazolni is látszik a tegnap közzé tett jelentés, mely szerint 20 cm széles hasadékot találtak a beton védmű egyik szerelő aknáján. Innen folyik ( tudósítás szerint szivárog), vagyis ömlik az óceánba a magas radioaktivitású víz a reaktor felől. Megpróbálták cementtel betömni, majd mivel nem sikerült, egy vízzáró polimerrel próbálkoztak. Mivel az sem hozott tömítést, egy vízben erősen duzzadó, papír, fűrészpor és polimer keverékkel próbálkoznak.

Kérem ez egy atomerőmű, még ha volt is. Papírgalacsinnal próbálkoznak tömíteni, itt tartunk.

A TEPCO magánvállalatot már jól leszúrták, hogy az adatok elmismásolásával, és nem időben történő nyilvánosságra hozásával manipulál. Azért még nem államosították! Pedig 40 évig sem termelt annyi hasznot mint amennyi kárt okozott eddig. Történtek már balesetek, de a mostani messze túltesz Csernobilon, és még koránt sincs vége. Legjobb esetben is több mint két évig el fog húzódni a veszély, a magas sugárzású, még frissnek mondható urán-rudak miatt.

A II. Atomerőműben a hűtővíz keringtető szivattyú egyik lapátkereke (rotor) tört le, régebben. Az egész rendszer a törött lapátkerék fémszilánkjaival volt tele. Azonnal nem lehetett leállítani, mert hasonló történt volna mint most. Túlhevülés, fűtőrudak szárazra kerülése, majd hidrogén képződés, és az azt követő robbanás. De mint említettük, koránt sincs vége, még több mint két év a legjobb esetben, és akkor is csak fellélegezhetünk, hogy sikerült az atomrobbanást elkerülni. Addig viszont embereket áldoznak fel, hogy a legrosszabbat elkerüljük.

Fukushima I. ha nem sikerül elkerülni a legnagyobb katasztrófát, akkor 10 ezer tonna nagyságrendű urán vesz részt a nukleáris kataklizmában, illetve röpül szét. Tőle 12 km-re pedig ott van Fukushima II., ahol közel hasonló mennyiségű hasadó anyag van.

 

A Hívők imádkozzanak!

 

 

A tudósok gondolkozzanak!

 

 

A mérnökök számoljanak, tervezzenek és kivitelezzék

 

azokat a Földet megmentő gondolatokat amely a

 

végső pusztulás elkerülésére születnek.

 

Az urán 235 izotóp, amely természetes módon csak 1% alatt található a kitermelt uránban, nos ennek a kritikus tömege 56 kg. Szerencsére nem ebből van a készlet, ezzel csak dúsítják az urán 238 izotópot, amely több mint 99%-ban van jelen a kitermelt uránban. Azonban annak is van kritikus tömege, 1000 kg fölött. A hasadó anyagok spontán bomlást szenvednek. Mennél sugárzóbb egy anyag, annál gyorsabb a spontán bomlás. Például Jód 131, radon gáz, rádium stb.

A spontán bomlást az atom erőművekben szabályozottan felgyorsítják. Ez nagyon egyszerű. A bomlás során lassú neutronok röpülnek szét, melyek ismét a közelükben lévő urán atomokban elnyelődve, azokat hasadásra késztetik. Az egymáshoz közel elhelyezett uránnal töltött cirkónium rudakat a közéjük tolt neutron befogó szabályozó rudakkal tartják ellenőrzésük alatt. Ha a reaktor térből kihúzzák a rudakat, akkor a hasadás felgyorsul. Ha teljesen az urán rudak közé tolják a neutron elnyelő (moderátor) rudakat, akkor pedig... Most ugrik a majom a vízbe, ugyanis nem áll le a hasadás, csak csökken az abban részt vevő atomok száma. Sőt nem is a természetes hasadás szintjére, hanem a már elindult gyorsabb hasadás csökken. Azt mondják 5%-ra esik a rektor teljesítménye. Vagyis marad 5%. Nézzük meg ez mekkora. Az 1 GW-os erőmű, az ezer megawattos,

ennek öt százaléka az 50 megawatt. Vagyis 50 000 000 watt. Egymillió 50 W-os villanykörte, vagy 50 000 vasaló kb. Ez még irdatlan hő. Ha nem vonjuk el, akkor nagyon gyorsan megolvasztja saját anyagát, először elpárologtatva a vizet. A megolvadt rudazatokból az urán-oxid először egy réteget képez. Az olvadástól nem, hogy nem csökken a hasadás, hanem tovább nő. Vele együtt a hőtermelés. Most itt tartunk.

Ha a hűtést tovább sem tudjuk biztosítani, akkor a hőmérséklet emelkedik, a víz kifogy a rendszerből. A további hőmérséklet rohamosan emelkedni fog. Átolvasztja az acél reaktor köpenyt, majd annak az alján kijut a reaktorból. Átolvasztja talajt, lehet az akár wolframból is (mint a hagyományos villanykörtében). Addig süllyed amíg talajvizet talál, akkor a sok ezer fokos sok mázsás tömb a vízzel hatalmas fizikai robbanásban szétszóródik, teljesen hasonlóan mint Csernobilban. A rosszabb forgatókönyv esetében a hasadóanyag addig olvadozik és helyezkedik, amíg el nem éri a kritikus tömeget. Akkor a kellő távolságon kívül lévő hasadóanyag nem fog részt venni a nukleáris láncreakcióban, csak az úgynevezett piszkos bomba módjára, hasadóanyagokat szór szét nagy környezetben. Ami annyit tesz, hogy azt nem lehet ártalmatlanítani, vagyis az emberiség azokról a területekről az idők végezetéig le kell mondjon.

De lehet, ha bekövetkezik, az lesz az emberiség végső pusztulásának a nyitánya, és csak rövid egy felvonásos lesz a darab taps nélkül. Csak az elcsendesülő morajlás, majd a síri csend, és radioaktív hamu eső mindenfelé a szétszóródott emberi koponyákat beborítva.

 

Ez a tiszta, szén-dioxidot ki nem bocsátó

 

biztonságos atomenergia.

 

Egy orosz bohócnak volt egy világhírű száma: Van másik!

 

 

Igen van másik technológia az

 

ember tarsolyában, nem is egy, nem

 

is kettő, nem is három...

 

 

De amíg a globális hatalmukat féltő, az egész emberiséget hazudozásaikkal megnyomorítók vannak uralmon bolygónkon, addig ezt a fukushimai tisztaságú ördögi mocsokkal kell együtt élnünk, meg a többi 150 erőművel.

 

Az sem nyújt megnyugvást, hogy azon vannak, hogy a rendkívül hosszú hasadási idejű anyagokat magas hőmérsékletű szaporító reaktorokban alakítják át. Gyorsan lebomló hasadóanyaggá, így eltüntetve az urán, tórium, plutónium eddig kitermelt, dúsított, koncentrált sok millió tonnáját.

Csak a haszon érdekli őket. Lehet egy olyan szerencsétlen baleset, ami az egész emberiséget megnyomorítja, vagy elpusztítja.

 

Környezetet nem szennyező,

 

mindenhol bőségesen előállítható

 

energiák várnak felhasználásra.

 

Ezekről azt állítják, hogy sarlatánság. A sárga irigység beszél belőlük.

 

Fukushima és Csernobil meg az azóta bekövetkezett 800 baleset amit bejelentettek a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnek, az a sarlatánság.

Hogy Afrika leggazdagabb országa Líbia elnökét Kadhafit felfegyverezték, most meg a diktátor saját népét öli a fegyverekkel, az sarlatánság.

Hogy hallgattak a Paksi Atomerőműben történt súlyos baleset – hanyagság következményeiről. Akkor nem volt a radioaktív jód és más illékony elemek felfogására szűrő beépítve a kéménybe, így szabadon távoztak a nukleáris melléktermékek a kéményen a környezetbe. Az volt a sarlatánság.

Az olajban gazdag országok katonai támadása és kifosztása a sarlatánság.

A demokráciának nevezett néphülyítés amaikor előre kijelölt bábfigurák szerepjátéka folyik, az sarlatánság.

Egy országot többpártrendszerrel megosztani, majd egymás ellen uszítani és látszat érdekek szerint megosztani a sarlatánság.

Egy rettenetes természeti katasztrófa következményeit elhallgatni az a sarlatánság.

Egy csodás nemzet embereivel elhitetni, hogy a radioaktív víz nem veszélyes az a sarlatánság.

Egy magáncég kezén hagyni azt az ipari létesítményt amely egy óriásnemzetet nyomorított meg, az a sarlatánság.

Amikor az egész világ veszélyben van, akkor a segítséget elhárítani, az igazmondás helyett hazudozni, az a sarlatánság.

Hazugságban, félelemben tartani az emberiséget, azt állítani, hogy túl sokan vagyunk, az a sarlatánság.

Kommunizmust hirdetni, 150 millió embert kiirtani, az a sarlatánság.

Felvenni a különlegesen nagy fizetést, és tanítani az emberiséget pusztító technológiát, az a sarlatánság.

A nép vagyonából felfegyverzett rendőrséget, katonaságot, kommandót tartani, és a nép ellen bevetni az a sarlatánság.

Országokat kifosztani, eladósítani az a sarlatánság.

Az igazságot eltitkolni, nemzeteket tudatlanságba taszítani, az a sarlatánság.

 

Ennek vége! Mert a sarlatánokat

 

 

a Föld kiveti!

 

 

 

Most jött el az ideje:

 

 

 

2011. évben!

 

Újabb hír, április 4, a TEPCo 11 500 tonna az

eddig reaktorok külső locsolással történt hűtéséből származó és a reaktoroktól 100-szoros megengedett (!) aktivitású vizet a Csendes Óceánba engednek. Erre azért van szükség, hogy a további védelmi munkálatokat ne akadályozza a sugárzó víz. http://english.kyodonews.jp/news/2011/04/83034.html

Tegnap még azzal voltak elfoglalva, hogy a Csendes Óceánba ne folyjon a 2. reaktor alól a 100 ezerszeresen sugárzó víz. Ma meg beleengedik az óceánba amitől tegnap még meg akarták óvni az Óceánt. Eddig is nyilvánvaló volt, hogy a reaktorok külső locsolására használt víz vissza fog folyni az Óceánba. Az adatok hivatalosak 100 és 100 000, meg 10 000 000 ezek ugyanonnan érkeznek.

Néhány nullát lehagyni az semmi, hiszen a nulla az semmi.

Ilyen nyomorult csaló férgek kezében van a Japán emberek élete.

Abba a 2. reaktor alatti vízbe léptek be ketten villanyszerelők, akiknek azonnal súlyos égés alakult ki a lábukon a hatalmas béta sugárzást kibocsátó jód 131 tartalom miatt. Majd később a sugárzást mérő munkás 10 milliószoros sugárzást mért, amit aztán 100-ezerszeresre csökkentettek, hamisítottak.

A reaktorok külső locsolással való hűtése elkerülhetetlen, mert a teljes leolvadás nukleáris katasztrófával fenyeget. Így a hűtővíz továbbra is az Óceánba fog vissza folyni. Eddig szó volt róla, hogy a sugárzó vizeket összegyűjtik. Arról nem beszéltek, hogy aztán mi lesz a sorsuk.

Hiszen ilyen körülmények közt szó sem lehet bonyolult sugármentesítési műveletekről. És akkor is, ha sikerülne kiszűrni a radioaktív anyagokat, a már koncentrált anyagokat hol tárolnák, hiszen a robbanásokban minden megsemmisült.

 

Végre az első értelmes lépés: http://english.kyodonews.jp/news/2011/04/83116.html

Április 5. 0 óra Orosz tengeri úszó radioaktív folyadékokat kezelő hajót kértek a Japánok, melyet atomtengeralattjárók sugárzó anyagainak feldolgozásához használnak.

A TEPCo emberei rendkívül felkészületlenek, és, ha rajtuk múlik, akkor Japánt törölni lehet a térképről. Ez az idióta, pénzhajhász banda teljesen alkalmatlan az események kezelésére.

Japán katonaságát, nukleáris kutatóit és szakembereit kell bevetni, amíg nem késő.

Részvétem azoknak akiket mérések nélkül bevetettek a sugárzó zónába, mint a két villanyszerelőt. Miért nem küldenek sugár felderítőket, mielőtt belépnek valahová.

________________________________________

 

Az alábbi Fox News interjú március 22-én készült Michio Kaku professzorral, a Jövő fizikája című könyv szerzőjével a Fukusima-i erőműben fennálló helyzet veszélyeiről.

Az interjú 3,5 perces magyar szöveges, és már két hete aktuális, sőt egyre aktuálisabb, mert a Japán idő szerint április 8-án éjjel fél egy órakor kitört újabb földrengés 7,4 erősségű. A további munkálatokat, hűtést gátló evakuálás után nem nőtt a sugárzás és a reaktorok nyomása.

(A hőtermelés folyamatos, a hűtés leáll, a nyomás meg nem nő, ilyen csak az újságokban képzelhető el, ott a papír mindent kibír, a legnagyobb marhaságokat is.)

Nos nézzék az interjút:

http://idokjelei.hu/2011/03/interju-michio-kaku-professzorral-a-fukusimai-helyzetrol/

 

Ahogy megmondtuk a helyzet napról-napra rosszabb lesz, minden perc számít, emberek megmentéséhez.

 

Ami a legfontosabb: Japánok kimenekítése

 

lakhatatlan környezetükből.

 

A magyar szív nagyon befogadó, ha még

 

testvérről

 

van szó akkor pedig végeláthatatlan szeretettel

 

várjuk távoli rokonainkat!!!

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


A bejegyzés trackback címe:

https://sosjapan.blog.hu/api/trackback/id/tr222809010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása