HTML

s.o.s. japan

S.O.S. JAPÁN!!! Segítsünk Japán Testvéreinken! Hazánk kapuja nyitva áll előttük!!! A Kárpát medence megnyugvást és szerető otthont tud adni a katasztrófa által sújtott Japán nép nagy részének.

Friss topikok

Linkblog

2011.04.11. 10:42 Janiszta

Szép reményű tervek! Az élet keményebb!

Mottó: Japán testvéreinkért, a világért, önmagunkért!


 

TEPCO 2010-ben még szép terveket mutatott be, némi rálátást engedve az olvasónak. Nem tudhatták, hogy a 7-es erősségű földrengésre tervezett erőműveiknek 9-es erősségű földrengést kell kiállni. Nem is tudjuk, hogy valójában kiállta-e. Az erőmű működéséhez elengedhetetlen villamos áramot szállító vezeték rendszer, a földrengésbe megsemmisült. Ha működtek volna huzamosabban a dízel generátorok, melyek a hűtéshez és minden máshoz szállították volna az áramot, nem biztos, hogy kibírtak volna 2 évet. Csak egy órát mentek. A dízelolajat tartalmazó tartályaikat elvitte a szökőár. Az erőmű számos rendszerét megrongálhatta az igen erő földrengés. Tömítések, tengelyek mozdulhattak el. Műszerek és vezetékek mondhatták fel a szolgálatot.

Tanulság: rendkívül veszélyes és tömegkatasztrófát okozó atomerőművek biztonságát nem lehet érzékeny és sérülékeny technikákra bízni. A tengerpart pedig annak elszennyezésével nem csak a levegőt és talajt szennyezi el, hanem hatalmas távolságokra jutva, hiszen a vizekre is jellemző az állandó mozgás, tönkre teszi a tengeri élővilágot is.

 

Olyan szépen tudják mondani, hogy földrengés esetén automatikusan a neutron elnyelő szabályozó rudak a reaktor térbe belekerülnek, és ezzel az energia termelő maghasadást leállítják. Ugye milyen szépen hangzik?

Nem állítják le, hanem öt százalékra vissza veszik a maghasadást, ezzel a hőtermelést. Mert az magától is megy két évig. Hopp! Itt ez a hazugság most Japán tönkre menetelét idézi elő.

Fukushima Dai-ni II. erőmű, modernebb mint a most tönkre ment. Egy lapát a hűtőszivattyú kerékben letörött, a keringtetés ment tovább 1989-ben. A letört lapát fémszilánkokra töredezett szét az egész rendszert beszennyezve.

Ujjá kellett építeni az egész érintett rendszert. Még jó, hogy nagyobb baj nem történt a részleges leolvadáson.

 

Nos itt a nagy terv: http://data.hu/get/3711706/TEPCO_power_point_adatbazis.pdf

 

Mintha Lenin elvtársat hallanám: A Szovjet hatalom egyenlő az ország villamosításával.

Igen. A japán hatalom egyenlő az ország villamosításával. Japánnak alig van nyersanyaga, így az atomerőművekben termelt villanyáram mindennek az alapja. Tényleg?

A TEPCO vállalat egy konzorcium. Sok nagy fog össze egy még nagyobb terv létrehozásáért. Kik

vannak benne? Az amerikai Westinghouse, mely ma az atomenergia fejlesztésében és eladásában érdekelt.

Kapaszkodjunk meg. E cég nagy örege George Westinghouse volt akinek eladta

 

Nikola Tesla a váltóáram hasznosításának terveit. Őneki köszönhetjük, hogy a világ olyan, amilyen. Hi-Fi tornyos, távirányítós, hűtőszekrényes, mosógépes, halogén, meg energiatakarékos izzós. Apropó a fénycsövet is Tesla találta ki. Meg az ingyen villamos áramot. Azzal állt Westinghouse elé, hogy az egész világot ellátná ingyen villamos árammal. Westinghouse azt mondta; azon neki semmi haszna. No lám, Westinghouse akkor sem volt fiatal ember, de nagy befektető, ami valójában azt jelenti nagy haszonleső. És itt van még mindig. Igaz cége a nevét viseli.

Az első blokk ami felrobbant General Electic gyártású, meg a második is. Tehát Amerika kiveszi a részét a Japán ásványkincsek hiányában, a szigetország gazdaságából.

Van egy kis bibi. A németek az atomenergiából többet nem kérnek, az E-ON céget kivéve, amelyről pillanatnyilag nem tudom, hogy nem éppen Westinghouse érdekeltség. De a CNN is feltette a kérdést és ott is 80% fölött utasították el a nukleáris ipart. Mit gondolnak a BBC milyen választ kapott? Ott is elhajtották a maghasító ipart, de dió és mandula töréshez a vezetők még jók lesznek.

 

Nikola Tesla pedig az emberiség olyan géniusza, kire gyermekinket mindig tanítsuk mert messze megérdemli!

 

Ami biztosan nem bibi, hogy magenergiák nélkül,

 

se hasítás, se összegyurmákolás (fuzio) nélkül,

 

hatalmas energia kincs lapul az emberiség

 

tarsolyában.

 

Se szén, se olaj, se szél, se Nap nem kell hozzá és

 

ráadásul magyar szabadalom!

 

Bármikor rendelkezésre áll, bárhol,

 

nem kell hozzá csak magyar ész, és szív!

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán tesla magyarság kitelepítés csernobil sugárzás nikola s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


A bejegyzés trackback címe:

https://sosjapan.blog.hu/api/trackback/id/tr742816474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása