HTML

s.o.s. japan

S.O.S. JAPÁN!!! Segítsünk Japán Testvéreinken! Hazánk kapuja nyitva áll előttük!!! A Kárpát medence megnyugvást és szerető otthont tud adni a katasztrófa által sújtott Japán nép nagy részének.

Friss topikok

Linkblog

2011.03.29. 14:44 Janiszta

Plutónium a talajban Fukushimán

KyodoNews alapján 2011. március 28.

 

A Tokyo Power Co. hétfői nyilatkozatában öt helyen plutóniumot mutattak ki az erőmű környéki talajokban. Ez a legveszélyesebb rádioaktív anyag minden sugárzó elem közül.

 

Japán legnagyobb sugárszennyezése a most bekövetkezett nukleáris válság.

(szerkesztő: E szerint a Hirosimai és Nagaszaki atomrobbanásnál is nagyobb a keletkezett probléma.)

A kormány nukleáris és ipari biztonsági hivatala szerint nem tudni melyik reaktorból került ki a plutónium. (szerkesztő: Korábbi információk egyértelműen közölték, hogy a 3. reaktor fűtőanyaga MOX plutóniummal dúsított urán. Valamint az ott tárolt 20 m hosszú hatalmas pihentető medencében is a MOX plútoniummal kevert már használt üzemanyagot tárolják.)

 

A 2. blokk atomreaktor alatti szivattyú térben talált rendkívül radioaktív víz annak lehet a jele, hogy a reaktorban lévő hasadó anyagot tartalmazó rudak megolvadtak, akárcsak részlegesen is. Itt a sugárzás meghaladja az 1000 mSv/óra értéket.

Az 1000 mSv/óra értéken fél óra alatt az ember fehérvérűséget kap, 30 nap alatt, pedig a sugárzást kapottak fele elhalálozik. (szerkesztő: Érthető, hogy 27-én a mérést végző személy mért rohant ki azonnal, amikor Ő 10 000 000-szorosát mérte a sugárzásnak. Aztán szabadkoztak a TEPCO vezetői, hogy pontatlan volt a mérés. Másnap 28-án 100 000-szeres, vagyis az előzi napi mért adat egyszázad részét fogadták el hivatalosnak.)

 

Az erőműtől 1,5 km-re északra is jelentős a jód 131 izotóp jelenléte a Csendes Óceánban.

A jód 131 jellemzően az urán hasadási mellékterméke.

 

Haruki Madarame a Nukleáris Bizottság elnöke a kormány köréből kijelentette, hogy ő személyesen nagyon aggódik, hogy magas szintű sugárzás található olyan tengerhez vezető vizes árokban, amely kívül esik a szokásos sugárzásnak kitett helyektől.

 

Maradame nem tudja megjósolni, hogy a nukleáris veszély mikor ér véget. A 2. reaktor épületben tárolt, már használt és pihentetőbe tett fűtőrudakban jelentős kár keletkezett, amikor ideiglenesen szárazra kerültek.

 

Sakae Muto a TEPCO alelnöke szerint a sugárfertőzött vizek nem kerülhetnek ki az erőműből.

 

Hétfőn tovább szivattyúzzák a vizet, mely erősen radioaktív a 2. reaktor környékéről, hogy a már bevezetett villanyárammal megindíthassák a hűtőszivattyút.

 

Nishiyama szerint a 2. reaktort körülvevő betonteknőn nincsenek lukak, repedések, a sugárzó víz a szerelvények hibájából kerülhetett ki.

Most két feladat is van az egyik a reaktorba vizet tölteni, a másik a kiégett fűtőrudakon cserélni a vizet, ahol több mint ezer köbméteres medencében vannak a tárolt használt fűtőrudak, melyek még komolyan sugárzók.

A szóvivő elmondta, hogy a szennyezett és tenger víz maradvánxok gondot fognak okozni.

 

*

 

Kanada: Dr, Helen Caldicott anti-nukleáris aktivista nLavalNews.ca: Japán tragédiája a vég kezdete a globális nukleáris iparnak. A Japán helyzet sokszorosan rosszabb a Csernobili tragédiánál.

(szerkesztő: 6 reaktor hűtése állt le, az évtizedek óta ott tárolt használt fűtőrudakkal, összességében több száz tonna urán-oxid) Japánban igen sok rákbetegség várható.

 

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán magyarság csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima


A bejegyzés trackback címe:

https://sosjapan.blog.hu/api/trackback/id/tr902781942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása