HTML

s.o.s. japan

S.O.S. JAPÁN!!! Segítsünk Japán Testvéreinken! Hazánk kapuja nyitva áll előttük!!! A Kárpát medence megnyugvást és szerető otthont tud adni a katasztrófa által sújtott Japán nép nagy részének.

Friss topikok

Linkblog

2011.08.26. 15:11 Janiszta

A Japán cumani egy autóból nézve...

Szólj hozzá!

Címkék: katasztrófa segítség magyarország japán magyarság földrengés kitelepítés halpusztulás sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi környezetei


2011.08.25. 10:08 Janiszta

Elképesztő mennyiségű cézium szabadult ki a fukusimai erőműből!!!

A márciusi japán atombaleset óta a környezetbe került radioaktív cézium mennyisége 168-szorosa a hirosimai atomtámadás idején elszabadult sugárzó anyagnak – írja csütörtökön egy japán lap.

A Tokio Simbun a kormány hivatalos adataira hivatkozva azt írja, hogy a március 11-i földrengésben és szökőárban megsérült fukusimai atomerőműből eddig 15 ezer terabecquerel sugárzó cézium szabadult ki a környezetbe. Az 1945 augusztusában történt hirosimai atomrobbantás során viszont „csak” 89 terabecquerel, harmincéves felezési idejű cézium került a légkörbe.

A lap hangsúlyozza, hogy a fukusimai baleset óta „elméletileg” 168-szor több cézium szabadult ki, de míg az atombomba felrobbanásakor, illetve utána, sugárfertőzés következtében 140 ezer ember halt meg, a fukusimai atombalesetnek nem voltak halálos áldozatai.

(MTI)

Ehhez a hírhez nincs mit hozzátenni, sajnos ha már ezt beismerik akkor tudjuk nagy a baj! Továbbra is elsődleges számunkra, hogy megmentsük Japán testvéreinket!

Szólj hozzá!

Címkék: katasztrófa segítség magyarország japán magyarság földrengés kitelepítés halpusztulás sugárzás s.o.s. szennyeződés cézium plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi környezetei


2011.06.03. 10:55 Janiszta

Nukleáris fül nélküli nyúl! + videó!!!

A március 11-én felrobbant japán atomerőműtől, Fukusimától 30 kilométerre fül nélkül született egy nyúl!!!

Egyes szakértők szerint a radioaktív sugárzás következménye lehet a születési rendellenesség. A Fukusimától pontosan 30 kilométerre fekvő településen, Namie Cusimában született állatot még nem zavarja a „fületlenség”, a lakosokat viszont annál inkább megriasztotta.
 
Milyen egészségügyi problémák érhették még a helyi lakosságot???
 
Az alábbi videó a 0.20 másodperctől érdekes!!!

Szólj hozzá!

Címkék: katasztrófa segítség magyarország japán magyarság kitelepítés halpusztulás sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi környezetei


2011.05.08. 11:20 Janiszta

Bezárták Hamaoka atomerőművét Japánban!!!

 

Tokiótól 160 km-re 2011. 05. 06. mivel hármas törésvonalon fekszik. Ezért az ott várható földrengés még a 9-esnél is nagyobb lehet. Vajon ki és milyen célból építette oda az erőművet. Talán Japán megsemmisítésére apellált?
Három több mint 1000 MegaWattos blokk üzemelt.
A Kobe és Kyoto földrengések nagysága rettenetes volt.
Japánnak és a világ más országainak is az atomerőműveit át kell alakítani, nem nukleáris erőművekké, különben a világunk teljes pusztulásával kell számolnunk örökre. Az emberiség túlélésének teljes esélytelenségével.
A technologiák rendelkezésre állnak, nukleáris és fosszilis energia mentesen!

 

Emberséget a bajba jutottaknak!
 
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/japan/japan-earthquake-and-tsunami-in/8422323/Tsunami-surviving-dog-rescued-after-three-weeks-at-sea.html
 
 
Levelezős oldal, azoknak akik bármi segítséget készek adni testvéreinkért:
 
Írjanak! Kérdezzenek! Kapcsolatra tegyenek felhívást!

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


2011.05.04. 16:05 Janiszta

A mai sugárzás terjedési adatok + lesújtó videó

 
 
Japán déli nagy szigete Fukuoka és Hokkaido északi szigete legtávolabbi pontjai 1900 km-re esnek egymástól, 2011. május 4. a radioaktív kibocsátás 54. napján a kibocsátási térképen látható, hogy a levegőben terjedő jelentősebb aktivitású szennyezés mérete Japánhoz mérten is óriási. 

Gyakorlatilag egy hónap alatt elterjedt az egész északi féltekén.

A nukleáris probléma teljes felszámolás optimista becslések szerint legalább 10 év.
Tehát még 70-szer ennyi ideig kell számítani a sugárhatást okozó izotópok kibocsátására.
A felezési idővel addig ne is számoljunk, mert mindig érkezik friss szennyeződés.

Egy újabb lesújtó videó:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/japan/japan-earthquake-and-tsunami-in/8415449/New-footage-of-tsunami-obliterating-Japanese-city.html

 

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


2011.04.29. 21:15 Janiszta

Fukushima csak 10%-a Csernobilnak...II. Tények!!!

 

Mérlegen a valóság

 

Fukushimán 17 800 tonna urán-oxid van, igaz 18 részben állítólag. Míg Csernobilban 170 tonna urán-oxid okozta a fizikai, kémiai robbanást.

 

Fukushimána a népsűrűség 1400 fő/km2 Csernobil körzetében 40 fő/km2

 

Fukushima Daiichi a Csendes-óceán partján a Föld legnagyobb 1/3 területnyi összefüggő ökológiai vidékét a tenger áramlatokkal szennyezi. Fülöp-szigetek, Szingapúr, Vietnam, Kambodzsa, Laosz, Thai-föld, India, Korea, Kína, Oroszország Távol-Keleti vidékei, Kamcsatka, Északi-sark, Alaszka, Kanada, USA, Mexikó, Közép és Dél Amerikai államok, az Csendes-óceániai szigetvilág (Tahiti, Hawaii, Polinézia...), Ausztrália, Új-Zéland, Pápua-Új Guinea... Messze több mint 1 milliárd ember!

 

Ausztráliában radioaktív jód 131 izotóppal, céziummal, stronciummal szennyezett halakat fognak ki 2011. április óta, egyre nagyobb számban. Megmérgezték az egész Óceánt, megmérgezték a teljes északi féltekét.

 

Európai legelésző állatok tejében kivétel nélkül kimutatták a radioaktív izotópokat. Minden tej termék szennyezett. Azt mondják csak igen alacsony megengedett mértékben. De ki engedte meg a Jó Isten?

Mivel semmilyen eszköz nincs a kezükben a sugár-szennyezés megállítására, ezért a legravaszabb megoldáshoz folyamodnak. Emelik a megengedhető sugárzó anyagok mértékét, levegőben, vízben, élőlényekben, és az emberben. Meddig emelik a mértéket? Amíg sötétben is világító emberek élelmioszerek és háziállatok lesznek? Akkora már nem is kell villanyáram.

 

Tehát Fukushima 10%-a Csernobilnak? Ezt magyarázzák, akik a világ legnagyobb katasztrófáját idézték elő , mérhetetlen kapzsiságukkal. Akik mindent letagadnak. Akiknek bűneit a legtöbb kormány felismerte, mert akármekkora a titkolódzás, a kormányokhoz valódi információk kerülnek. A baj akkor, hogy az egész emberiség létét veszélyezteti. A politikusok az atomlobbik nyomásának nem engednek többet. Atomlobbi azt állítja, hogy a legbiztonságosabb az atomerőmű, tiszta nem bocsát ki szén-dioxidot, és olyan megbízható, hogy 50 ezer évenként bekövetkező rendkívüli eseményeknek is ellent áll. Bepillantást enged az Auranka oldala.

 

A legnagyobb és legelhallgatottabb a Szovjetunióbeli Majak, Ozerszk tartományban, ahol hasadó anyag feldolgozás folyt. És Tomszk. Egy hatalmas, rendkívül erősen radioaktív tartály nitrát sók robbanása következtében hatalmas térséget szennyezett be radioaktív anyagokkal. Ez Csernobilnál is sokkal több sugárzó anyagot terített szét a vidéken. Ezeken a helyeken nukleáris anyagok feldolgozása folyt, és folyik a mai napig.

 

Hirrisburg Three Mile Island (USA) részleges leolvadás történt, sűrű handabandázással ködösítve.

Csernobil (400 Hirosimai bomba sugárhatása).
Tokai Mura Tokióhoz közel, hasadó anyag feldolgozóban, lényegesen töményebb anyag miatt ellenőrizetlen láncreakció lépett föl, ami szerencsére magától leállt.

Mi lett volna, ha nem áll le?

Kashiawazaki erőmű 7,965 Terra Watt összeteljesítménye a világon a legnagyobb.
MOX üzemanyag végleges eltiltása 2001.

Hamis teljesítmény adatokkal manipulálás miatti leállás 2002.

Chuetsu földrengés 2004. 4-es blokk leállás és főcsapágy csere a turbinában.

Chuetsu földrengés 2007. hosszú leállás.

Onagawa erőmű 2005. földrengés miatt 5 hónapos leállás.

 

A Bécsi székhelyű Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA) két feledattal lett létrehozva: új atomerőművek létrehozásának engedélyezése, és biztonsági felügyelete. E két megbízás egymásnak ellent mond, ezért az intézmény ketté válásával számolnak.

Csernobili katasztrófa óta a bejelentett nukleáris erőművi katasztrófák száma 800, melyből bármelyik a biztonsági rendszerek elromlásához vezethetett volna, akár Csernobili, Fukushimai helyzetet létrehozva.

 

Valóban biztonságos az atomenergia?

A bányák, a szállítás, a feldolgozás, a dúsítás, az erőművi üzemelés, a reprocesszálás, a tárolás, pihentetés, a „végles” atomtemetőben való őrzés, amíg az emberi faj ki nem hal.

Ez a világ legdrágább, legmocskosabb, leggyilkosabb és leghazugabb energiája és lobbija.

 

A politikusok szeme felnyílt, még ha nem is mindegyiknek. Vagy az emberi faj marad életben, a nukleáris őrület végleges felszámolásával, vagy a nukleáris ipar megszünteti az emberi élet lehetőségét a Földön, az emberi faj és a legtöbb élet végleges megszüntetésével.

 

Amerika, Anglia és Németország döntött, dögöljön a nukleáris ipar!

 

2 komment

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


2011.04.29. 21:00 Janiszta

Csernobil a gyilkos

 

A 25 éve felrobbant Csernobili erőmű tragédiáját a moszkvai irányítás előre eltervezetten hajtotta végre.

A rutinos személyzetet lecserélték, tapasztalatlan fiatalokra, akikről tudták, hogy a technológiai kihágásokat parancsra képesek félelmükben elkövetni. A biztonsági berendezéseket kikapcsoltatták, egy bizonyos ponton, az állítólagos „biztonsági kísérletben”. A lényeg a reaktor amely 1000 MW teljesítményűre lett tervezve megszaladt és további 1000-szeres teljesítményre futott fel másodpercek alatt. Talán ez volt a szerencse!

Bekövetkezett aminek meg kellett történnie. Az ezerszeresére növekedett teljesítmény: 1 000 000 000 000 W

Ez egy szokatlanul nagy szám. Ahhoz. Hogy némi fogalmunk legyen erről, azt a teljesítményt adja le egy olyan kocka, amelyet 100 W-os izzólámpákból állítunk össze úgy, hogy a kocka minden éle 10 000 darab izzóból áll. Ez a kocka az izzólámpa méreteiből adódóan 1 km élhosszúságú lenne elméletben. Tele 100 W-os villanyégőkkel.

De itt egy legfeljebb 10 méter átmérőjű, 30 méter magas hengeres reaktorról volt szó. Ekkora energia elszállításához a reaktor mérete eleve nem elegendő. Azonnal sok ezer fokra hevült fel az állítólag 170 tonna urán.

(Fukushimán saját bevallás szerint 17 800 tonna urán van a Daiichi erőműben.) A sok ezer fok azt jelentette, hogy urán-oxid töltet, cirkónium befogadó csövek és a reaktor kazetta anyaga csakúgy mint a reaktor maga, a hűtő kötegekkel és a vízzel amely eredetileg benne volt szempillantás alatt plazmává alakult. Gázszerű negyedik halmazállapotúvá. Ezáltal a nyomás több millió atmoszféra nyomásra nőtt, az irdatlan reaktor falat is szétrobbantva. Ez által a nukleáris robbanás előtt a kritikus tömeg a fizikai robbanás miatt szétszóródott. Talán az emberiség szerencséjére, mert ekkora uránmennyiségnek megközelítőleg a töredékét sem robbantották fel a katonák még sehol.

A halál pillanata mindig a legborzasztóbb, szembesülni azzal az eseménnyel amely egy életet kiolt. Ezért is borzasztó az e csendes, láthatatlan gyilkos ami a radioaktív sugárzás, vagy maga a radioaktív anyagok szervezetbe kerülésével, lassan vagy gyorsan mint a Londonban megölt Litvinyenkó Poloniummal történt megölése volt.

Nézzék meg a rövid filmet, mely a teljesen felkészületlen embereket érte Csernobilban. A helikopter pilótát azzal bízták meg, hogy folyékony betont öntsön a felrobbant erőmű blokk megmaradt izzó kráterébe. Azzal nem számoltak, hogy kibírja e az irdatlan sugárzás fölé való repülést..

http://vimeo.com/23015795

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


2011.04.27. 15:46 Janiszta

Fukushima csak 10%-a Csernobilnak...

Akkor is mi lehet ott???

Halál vár minden jószándékú, segíteni akaró emberre.

Egy hihetetlen film Csernobilről:

 

És mindent megért aki megnézi...

 

1 komment · 1 trackback

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


2011.04.26. 16:26 Janiszta

1986. május első hetében ekkora sugárzást kaptunk!!!

http://www.irsn.fr/FR/popup/Pages/tchernobyl_video_nuage.aspx

Érdemes végignézni a videót! Megdöbbentő a sugárzás eloszlása. Egyedülálló animáció!!!

Kiegészítés szakértőnktől:

A Csernobili robbanás, és az azt követő sugárzó anyagok kibocsátása hónapokon keresztül sok összetevős.

A cézium légköri kibocsátását mutató térkép, a koncentráció eloszlását csak a levegőben mutatja. A cézium a csapadékkal a talajra, az élelmiszerekbe és az emberekbe került és kerül a mai napig hiszen annak felezési ideje 30 év, és még csak 25 évnél tartunk.
A céziumon kívül a teljes aktinida sor, azok hasadási termékei, és a hasadási másod, és sokadik elemek hosszú sora mérgezi azóta is Ukrajnát és Európát, meg a távolabbi vidékeket. Ukrajnában a mai napig 900 ezer ember halála köthető a tragédiához, valamint sok millió ember degeneratív, rákos elváltozása, és a legborzasztóbb genetikai rendellenességek, Japánra jóval nagyobb mértékben vár az emberekre az a súlyos csapás, mert a kibocsátás évekig fog tartani, a legjobb esetben!

2 komment

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


2011.04.25. 19:11 Janiszta

Gigantikus UFÓ Fukushimán! 0:56 másodpercnél!

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán ufó magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


2011.04.22. 15:49 Janiszta

Japánból érkező sugárzás Észak-Amerikát erősen érinti, Európában is veszélyes a szennyezés!!!

Csendes-óceán teljesen szennyezett radioaktív anyagokkal!

A szennyezés minden világtengerre át fog terjedni!

Cikk átvétel:

http://idokjelei.hu/2011/04/a-japanbol-erkezo-sugarzas-egesz-eszak-amerikat-erinti-%E2%80%93-gyakorlati-tanacsok/

 

Dr. Robert J. Gilbert igen sokoldalú tudományos háttérrel rendelkezik. Korábban az amerikai haditengerészet instruktora volt a nukleáris-biológiai-vegyi hadviselés túlélése témakörében. 1985-ös leszerelése óta független kutatóként dogozik és komoly szaktekintélynek számít a sugárzás veszélyeinek témakörében, érdemes tehát odafigyelni véleményére.

Jód 131 terjedése:

Íme a fukusimai helyzet veszélyeire vonatkozó megállapításainak kivonata:

Területek, ahol az élelmiszerekben nagy valószínűséggel sugárszennyezés található:

 • Az egész északi féltekét és a Csendes-óceánt érinti a sugárszennyezés,

 • Legsúlyosabb a helyzet Japánban, a Csendes-óceán területén és a Csendes óceán partvidékén elterülő államokban

Észak-Amerika leginkább sugárszennyezett mezőgazdasági területei (az Európai tudományos intézmények adatai alapján kiszámított széljárás szerint) a sugárszennyezettség mértékének súlyossága szerinti sorrendben, legszennyezettebbtől a kevésbé szennyezettig:

 • Az egész csendes-óceáni partvidék (ne feledjük, Észak-Amerika mezőgazdasági termékeinek nagy része innen, főleg Kaliforniából származik)

 • Az Egyesült Államok Kanadához közel fekvő északi államai, Kanadának az Egyesült Államokhoz közel fekvő államai (beleértve Torontót is)

 • Az USA keleti államai

 • Az Egyesült Államok középső államai és Kanada legészakabbra fekvő területei

A szennyezés leginkább az északi féltekét és a Csendes-óceánt érinti.

A sugárszennyezés egyáltalán nem vagy csak nagyon kismértékben érinti a déli féltekét. Ez alól kivétel a Csendes óceán déli része. Ausztráliában például sugárszennyezett halakat találtak, így bár a radioaktív felhő nem éri el a déli féltekét, az óceán rendkívül magas szennyezettsége nagyon nagy távolságra kihat.

Fontos megjegyezni, hogy a Japánból importált, nem élelmiszertermékek is számos esetben sugárszennyezettek.

A legbiztonságosabb területek az élelmiszerek származási helyét tekintve:

 • Közép-Amerika (kerüljük Mexikó Csendes-óceáni partvidékéről származó termékeket)

 • Dél-Amerika

 • Afrika

Európa is sokkal kevésbé szennyezett, mint Észak-Amerika, bár ott is jelentősen emelkedett a sugárszennyezés mértéke, azért az Európából származó élelmiszerek sokkal biztonságosabbak, mint az észak-amerikaiak. Azt is vegyük figyelembe, hogy egyes dél-amerikai termékek rovarölő szer tartalma rendkívül magas, így sok esetben exporttilalom alá esnek.

Legveszélyesebb termékek a leginkább érintett területeken:

 • Minden csendes-óceáni eredetű élelmiszer és termék: a fukusimai katasztrófa eredményeként a Csendes-óceánba olyan mennyiségű sugárszennyezés került, hogy az a Csendes-óceán egészére kihat. Természetesen a szennyezés a japán partoknál a legnagyobb, de mostanra az Egyesült Államok nyugati partját is elérte. Hamarosan a cunami által elsodort hulladékot is partra sodorja az áramlat a nyugati parton és egyre több sugárszennyezett halról érkezik hír.

A következő termékekre figyeljünk:

 • Minden csendes-óceáni hal

 • A Csendes-óceánból nyert só és ásványok

 • A Csendes-óceánból származó hínár- és algafélék

 • Tej és tejtermékek, függetlenül attól, hogy milyen állattól származnak, mivel a tejtermékek azonnal magukba szívják a sugárszennyezett részecskéket. Több helyen találtak sugárszennyezett tejet az Egyesült Államok területén, de leginkább a nyugati partvidéken.

 • Veszélyesek lehetnek azok a növények, amelyeknek nagy felülete van a szabad levegőn növekedés közben. A növények legintenzívebben leveleiken keresztül, az esővízből szívják magukba a sugárszennyezést. A földbe szivárgott esővízből sokkal kevesebb radioaktív részecske jut a növénybe a talaj szűrőhatásának köszönhetően.

 • A nagylevelű, szabadföldi növények a legfertőzöttebbek, mint például a fejes és egyéb saláták, a spenót, sóska, káposzta, stb. A UC Berkeley már több esetben megerősítette a kaliforniai termések radioaktív jód és cézium fertőzöttségét. A répafélék és minden olyan zöldség, aminek a gyökerét, vagy föld alatt növő részét fogyasztjuk tehát kevésbé fertőzött.

 • Ne igyunk eső-, patak- vagy tavi vizet. Ehelyett fogyasszunk ásványvizet, vagy földalatti kútból vagy egyéb földalatti forrásból származó vizet, hiszen az innen származó vízbe sokkal kevesebb radioaktív részecske tud bejutni a talaj szűrőhatása miatt.

A terhes és szoptató anyák, illetve kisgyerek számára ezek a termékek fokozottan veszélyesek.

További érdekes cikk: http://idokjelei.hu/2011/04/felrevezeto-informaciok-a-sugarzas-veszelyeirol/

 

Megengedhető sugárzó anyagok az élelmiszerben.

Ön mennyi ciánt (HCN), higanyt (Hg), arzént (As), sztrichnint, dioxint, PCB-t, aflatoxint vagy hasonló finomságot enged meg a levesében, sörében, italában, vagy a vérében?

Hallom a válaszát, akkor megegyeztünk: semennyit!

 

Párbeszédhez a témában: http://www.nemzetihirhalo.hu/forum/index.php?topic=7.0

A Fórumon, kérdezhet, hozzászólhat, segítséget szervezhet, kapcsolatot létesíthet másokkal...

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


2011.04.21. 16:29 Janiszta

Japán hírmorzsák

1. hír:

Robotok dolgoznak a Fukushima Atomerőmű megmaradt részeiben, a rendkívül magas sugárzás miatt.

A sugárzásra jellemző, hogy atomrobbanás utáni mértékű, tehát ember halálát néhány perc alatt okozza.
 
Sok videó!!!
 
link:
 
2. hír:
 

Mi folyik ki a fővárosi atomerőművekből?

Kossuth Radió

atomenergia nukleáris

Paks után Budapesten van a legtöbb sugárzó anyagot felhasználó objektum, a fővárosban két kisreaktor is működik, a Központi Fizikai Kutató Intézet Atomenergia Kutató Intézetének csillebérci kutatóreaktora, és a Budapesti Műszaki Egyetem Tanreaktora, ezek biztonsági kérdéseiről azonban nem sokat hallunk. ( A KFKI 10 megawattos reaktort üzemeltet)

  Hallgassa meg!

Itt a tavasz! További hazai atom primőrök:

http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/atomenergia.html

http://atv.hu/kereses/hir/0/0/jap%C3%A1n

http://www.fn.hu/archivum/?id=16&st=0&q=jap%C3%A1n&kereses_van=1&notcsatornaid=&kulcsszo=fukushima&toredek=0&tol=2006-01-01&ig=2011-04-21&csatornaid=0

 

Külhoni atom primőrök:

http://newsblogged.com/fukushima-nuclear-power-plant-reactor-latest-news-real-time-updates

http://english.kyodonews.jp/news/japan_nuclear_crisis/

http://mdn.mainichi.jp/video/


 

 

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


2011.04.21. 10:18 Janiszta

Felrobbanhat Fukushima???

 
Emlékeztető 210 másodperc Michio Kaku fizikustól egy hónapja, magyar szinkron felirattal:
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


2011.04.19. 13:34 Janiszta

A Japán 2/3

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-pacific-13112444

 

 

 

A telefon közvélemény-kutatások zajlottak a hétvégén a Asahi Shimbun,

 

 

Mainichi Shimbun és a Nikkei üzleti napilapok részvételével:

 

 

A legtöbb japán (2/3) elégedetlen a nukleáris balesettel kapcsolatos

 

 

TEPCO és kormányzati tevékenység, valamint különösen a tájékoztatás

 

 

hiányos és ellentmondásos volta miatt!!!

 

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


2011.04.18. 22:22 Janiszta

Füst emelkedik TEPCO Kashiwazaki atomerőmű kezelőpaneljéből Niigata prefekturában

Niigata, Japán, április 17. Kyodo News

 

(Az újabb és újabb földrengések kikezdték a Fukusimától nyugatra 215 km-re fekvő, a Japán-

 

tenger partján épített Kashiwazaki atomerőművet is, ahol korábbi cikkben szóltunk a 21

 

hónapos, szintén földrengés miatti üzemzavarról.)

 

Fukushimai sugárzás terjedése.

 

 

Füst emelkedett röviden egy kezelőpanelből Niigata prefektúra atomerőművéből, a Japán-

 

tenger partján szombaton. Az üzemeltető Tokyo Electric Power Co. közleménye.

 

Senki sem sérült a 07:45 a reggeli órában történt incidens során. Kashiwazaki-Kariwa

 

nukleáris komplexumban, a cég azt mondta, az ok megállapítására vizsgálatot indítottak.

 

*

 

http://english.kyodonews.jp/news/2011/04/85725.html

 

Hosszabb cikk a Fukushimai erőmű helyzetéről április 16.

 

 

Megolvadt fűtőanyagok, a tönkre ment reaktorok alján.

 

 

A Japán Atomenergia Társaság (JAT) 16-án, pénteken közzé tette, hogy az 1, 2, 3.

 

reaktorok részlegesen leolvadtak.

 

(Ezt már hetek óta tudjuk)

 

 

Az egy hónapja húzódó nukleáris válság során plutóniumot mutattak ki talajmintákból.

 

(Régi hír.)

 

A TEPCO 12 000 dollárnak megfelelő elő kártérítést ígért a 30 km-es evakuálási

 

zónából kitelepítetteknek.

 

( Ez úgy jó 2 millió forint és az ottani árakon a napi megélhetést biztosítja jó egy

 

évig szerényen.)

 

A reaktorok alján igyekeznek a további olvadást akadályozni.

 

A reaktorok alján sok a nukleáris anyag, mely további hőfejlődés következtében félő,

 

hogy átolvasztja a reaktor 13 cm-es acél falát, és nagy mennyiségben a szabadba jut.

 

A JAT közölte, hogy a fűtőanyag, maga a kerámia szerű urán-oxid kialakítása miatt

 

nem áll kritikusan össze, mert mm-es és centiméteres rések vannak a kiszóródott

 

anyagban, mivel rövid rudak formájában voltak az elolvadt cirkónium csövekben

 

eredetileg. Takashi Sawada elnök helyettes szerint 2 -3 hónapig kell a hűtést

 

megoldani, amíg a sugárzási szint csökken.

 

(Az igazmondásnak híján vagyunk, így a majd meglátjuk vajon így lesz-e. De akkor

 

is ki kellene bontani a reaktort, hogy eltávolítsák a fűtőanyagot. Pakson ez két év

 

múlva történ, pedig ott a helyzet koránt sem volt ennyire rossz. Itt Fukushimán a

 

robbanások törmeléke, és mindenütt tönkre ment berendezések. Daru nem

 

működik, roncs. A fűtőanyagok eltávolítása reménytelennek tűnik, hacsak

 

plazma vágóval le nem bontanak mindent, távirányítással. Az pedig igen

 

hosszadalmas lesz. Akkor még mindig a hűtés, sugárzás okoz leküzdhetetlen

 

akadályokat. Pedig ez lenne a legjobb, ha el lehetne távolítani minden

 

hasadó anyagot az erőmű roncsból. De addig mi lesz? Mert egyre nyilván

 

valóbb, hogy a reaktorokból kiszabadul a hasadóanyag, megközelíthetetlenül.)

 

A JAT úgy véli, hogy az elolvadó fűtőanyagrudakból kiszabaduló urán-oxid a vízbe

 

eset, amely, ha csökkent is, de ott volt még a reaktorban. Ott széthasadozva a

 

reaktor aljába merült.

 

(Gondolkozzunk: a cirkónium olvadáspontja 1855 Celsius fok, ehhez a

 

hőmérséklethez a benne lévő urán-oxidnak kell felmelegíteni, vagyis az még

 

ennél is melegebb, mondjuk 2000 fok. Ilyen fehér-izzáson hullott be a vízbe.

 

Ez a folyamat nem valami békésen mehetett végbe. A Nyomás növekedése már

 

az első héten annyi volt, hogy 15 percenként kellett kiengedni a gőzt a reaktorrból,

 

tehát a részleges leolvadás már 3 hete megtörtént.)

 

A JAT szerint az 1 és 2 reaktoroknál a leolvadás részleges, míg a 3-as MOX, 9%

 

plutóniumot tartalmazó reaktornál teljes. Plutóniumot 3-szor találtak a talajmintákban.

 

(Talán 3 helyen? És mennyit?)

 

TEPCO Zeolittal kevert homokzsákokat dob a tengerbe, hogy a radioaktív anyagok

 

egy részét kösse meg.

 

(Már régen leírtuk, hogy sok ezer köbméteres tankhajókba kellene szivattyúzni a

 

sugárzó, korábban hűtésre használt vizet. Aztán aktívszenes zeolitos szűrőkön a

 

megtisztított vizet másik tankhajóra szivattyúznák, amely a szűrt vízzel kihajózna a

 

mély tenger áramlatoktól legkevésbé zavart részére, ahol legalább 200 méteres

 

mélységbe pumpálnák le. Ezzel is kímélve az élővilágot. A TEPCO azonban nyereség

 

orientált konzorcium, így a lehető legolcsóbb eljárást választják. Március 3.

 

dekádján beleengedték a Csendes Óceánba az erősen radioaktív vizet, melyről azt

 

állították, hogy 10 ezerszeres mértékben tartalmazta a főként jód 131 izotópot.

 

Ebből lett a Csendes Óceán 7,5 milliószoros megengedhető szennyezése, mely

 

egyenesen a Tokiói öböl felé vette útját. A 7,5 milliószorosan szennyezett vizet csak

 

úgy kaphatták, hogy attól sokkal töményebben szennyezett vizet engedtek bele

 

valójában a tengerbe. A tenger annyira beszennyeződött, hogy semmiféle élelem

 

nem halászható belőle, pedig a japán nagy hal evő nép. A TEPCO vezetői pedig

 

még mindig szabadlábon vannak. Sok ország, így Korea és Kína is megrótta e

 

miatt a Japán Kormányt.)

 

 

Jelentési táblázat az atomerőmű blokkjaiból.

 

http://www.jaif.or.jp/english/news/2011/110417FukushimaEventStatus-96e_page1-4.pdf

 

1-2-3 reaktor nyomása ismeretlen. Magyarul a tartályok kilyukadtak így nincs

nyomáseltérés a külső légköri nyomáshoz képest.

------------------------------------------------

 

1-es reaktor hűtés nincs, a teljes reaktor leolvadást a reaktorra külső víz

spriccelésével próbálják akadályozni.

 

2-es reaktor hűtés nincs, a teljes reaktor leolvadást próbálják akadályozni:

a reaktorba 1-2 liter/másodperc sebességgel friss vizet szivattyúznak .

 

3-as reaktor folyamatos vízspriccelés és víz injektálás ellenére pirossal

a táblázatban.

 

Az emberfeletti próbálkozással a teljes leolvadást kívánják  megakadályozni. Semmi

nem működik a cunami, a robbanások és tűzesetek után. Az utólag oda vezetett

villamos árammal, utólag odaszállított kis teljesítményű gépek működtethetők.

 

Minden munka emberéleteket követel a hatalmas sugárzás miatt, Ha sikeres

 

ez az ember áldozat, akkor elkerülhető a nukleáris robbanás elkerülése, amely

 

Japán megszűnéséhez vezet.

 

 

 

A valóság és a nyilatkozatok igen messze esnek egymástól

 

 

Fukushima és egész Japán tragédiáját illetően. Ez az a világ

 

 

amely világháborúkat, Vietnam, Laosz, Kambodzsa, Irak és

 

 

Afganisztán szörnyűségeit, iszonyatos emberi szenvedéseket

 

 

hozott, óriási környezet szennyezéssel. A Földünk belerokkan

 

 

ebbe rövid távon csak a haszonszerzéssel foglakozó,

 

 

hazudozó globalista erőszakos, pénz és minden más

 

 

uralmi társaságba. Japánok millióinak nincs jövője, de

 

 

egészsége se lesz. A halál és a rák fog aratni a japánok

 

 

valaha volt dolgos tömegei felett

 

 

http://mdn.mainichi.jp/video/

 

Újabb távirányítással működő miniatűr helikopterről készült video felvételek

 

 

Fukusima elpusztult, de még atomrobbanással fenyegető atomerőművének

 

 

1-2-3-4-es blokkjáról. A 4-es blokkban nem történt úgy hidrogén robbanás

 

 

mint az előző háromban. Ott a szárazra került pihentető medencében

 

 

feltüzesedtek az üzemanyag rudak, meggyulladtak, vízbe estek ott a víz

 

 

oxigénjét elvonva hidrogént hoztak létre, amely újabb tüzeket és kisebb

 

 

robbanásokat hozott létre.

 

 

http

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


2011.04.14. 16:53 Janiszta

Japán összefogásra inti az emberiséget!

Ez a cikk a földrengés másnapján (2011.03.13) készült!

apánban véleményem szerint a halottak és eltűntek száma csak hónapok után tisztázódik, a 8,9 nagyságú földrengés ereje 50 megatonnás atombomba erejét meghaladja.Ekkora volt a legnagyobb hidrogén bomba az emberiségért felelősséget nem érző szovjet katona őrültek által Novaja Zemlja - Új-Föld szigetén 1961-ben felrobbantott bomba ereje.

Az áldozatok száma százezres nagyságrendű, a sebesülteké milliós. Fél Japán lakóinak komoly kárt okozott a rengés.

Ráadásul több száz nagy erejű rengés követte a legnagyobbat, és még ki tudja meddig, akár hónapokig.
 


A tengerár következtében hetekig megközelíthetetlen helyszínek lesznek. A televíziók által bemutatott felvételeken, hajók százait sodorta a tenger ár a rajta tartózkodókkal. Autók és házak tízezreit ragadta magával a rohanó, mindent magával ragadó víz. Nyilván, akik a cunami 2 - 10 méter magasságú érintett területeken tartózkodtak tartózkodtak, azoknak szinte semmi esélyük nem volt a megmenekülésre, a tengerár hatalmas 50- 150 km órás szárazföldi sebessége miatt. Ilyen vízáradat valósággal ledarál mindent. A korábbi filmeken látható volt, hogy a fa építmények valósággal pozdorjává őrlődnek. A levonult tengerár után nem lehet létezni az érintett területeken, amely most a 100 négyzetkilométert jóval meghaladja. Nem érkezik hír fél napja azt mondják, hogy a halottak száma a százat meghaladja. Másik hír szerint egy strandon 300 halottat találtak. Csak azért mert ezt a részt könnyű volt megközelíteni. A tenger pedig egyre nagyobb számban veti ki az áldozatokat. A közlekedés te ljesen lehetetlen a tenger által letarolt területeken. Mivel Japán több mint 120 millió embernek otthona, így rendkívül nagy a népsűrűség, különösen a simább tengerparti részeken, ahol a katasztrófa a legnagyobb pusztítást végezte. Ezen a részen 100 km hosszan 1 - 5 km szélesen jellemzően a föld nem éri el a tenger szint feletti 10 méteres magasságot. De a cunami ennél jóval magasabb, akár 50 méter tengerszint környékre is elérhet a terepviszonyoktól függően. Az 1883-ban felrobbant Krakatau okozta tengerárral még 100 méteres hegyekre is került odavetett hajó. Tehát a pusztítás elképesztő. Ahol még sikerült is felvételeket készíteni, nem tudják azokat eljuttatni a hírügynökségekhez, azért néhány helyszínről ismétlik a felvételeket a televíziók. Elgondolkodtató, hogy 7 éve történt hasonló cunami, ami bevallás szerint 250 ezer áldozattal járt. Szerintem az adatokat nagyon megkurtították. Lehet, hogy most is ilyen áldozati számmal kell számolni. De Chile, Kína, Új Zéland is most volt. Lehet, hogy a pólus váltás melyről kevesen de beszélnek hozza ki a földrengéseket? Oroszlányban meggyőződésem, hogy a felhagyott szénbányák fa támaszai az évtizedek alatt tönkre mentek a szellőztetés nélküli, bepárásodott járatokban, és azok lezökkenése okozta a több mint 4-es erősségű földrengést. A járatok egymás utáni összeomlásával. Energetikailag ez pontosan elképzelhető.

Japán emberek genetikailag állítólag a magyarokhoz állnak legközelebb, Turul testvéreink. Hisz az indiánok is azok jó részt Móricz János beszélt velük még az indiánok ősnyelvén Ekvádor őserdeiben, az 1960-as években.

Magyarország, ha igazi magyar alapokon állna, akkor felajánlaná azon japánoknak a letelepedést, akiknek ez megoldás lenne a régi otthonuk és környezetük teljes pusztulása miatt. Én ezt szorgalmazom, mert testvéreink!

(Enisz Attila)

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


2011.04.13. 15:48 Janiszta

Gesztus...


 
 

Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) elnöke Masataka Shimizu (C), alelnöke

Takashi Fujimoto (L) és alelnöke Sakae Muto úr elnézést kérni a balesetet

a társaság Fukushima atomerőmű, egy sajtótájékoztatón TEPCO központja

Tokióban április 13. 2011. (Xinhua / AFP fotó)

 

Vannak dolgok amire nincs bocsánat. A Japán nemzet

derékba törésére sincs.

Feledés pedig végképp nem lehetséges!

Japánt az idő végezetéig fogja kísérteni a kiszóródott

sugárzó anyagok életet pusztító hatása.

Japán a szigetország eddig is területének kicsinységével volt bajban, az ország ¾ részét hegyek borítják, amely semmiféle emberi tevékenységre nem alkalmas, az amúgy is rengeteg földrengést követő hegyomlások miatt. A lakosság így a síkabb vidékekre kényszerül.

Az amúgy is magas 336 fő/ négyzetkilométeres népsűrűséget így néggyel szorozhatjuk a sík vidékeken, azaz 1350 fővel számolhatunk, négyzetkilométerenként.

De ez a statisztika nem pontos, mert Tokió környékén 40 millióan élnek. A kitelepítési zóna 30 km távolságban 1400 négyzetkilométer, az ott élt lakosság számítások szerint 1,8 millió fő, de a Tokió környéki igen magas népsűrűség miatt ennél kevesebb lakossal számolhatunk.

A radioaktív anyagok amennyiben Tokió környékét is elérik veszélyes mértékben, úgy a katasztrófa mértéke felbecsülhetetlen pusztulást okoz, az egész Japán Nemzetre.

Azonnal meg kell szüntetni a radioaktív anyagok kibocsátását. A szigetország élelmiszer és ivóvíz ellátása is súlyos veszélybe került. A tengeri halászatot pedig be kell szüntetni!

 

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


2011.04.12. 22:04 Janiszta

A kezdet!!! Nem kommentáljuk...

Csak erős idegzetűeknek!

Szólj hozzá!

Címkék: fórum segítség videó magyarország japán párbeszéd magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


2011.04.12. 21:24 Janiszta

Megnyitjuk a párbeszédet!

Mottó: Japán testvéreinkért,

 

 

a világért, önmagunkért!!!

 

 

 

 

http://www.nemzetihirhalo.hu/forum/index.

 

 

php?topic=7.0

 

 

 

 

Aki segítséget szeretne nyújtani, szellemi,

 

 

kapcsolati, baráti, szakmai alapon, akinek ötletei,

 

 

kérdései vannak,

 

 

Őket fogjuk össze e fórumon!

Szólj hozzá!

Címkék: fórum segítség magyarország japán párbeszéd magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


2011.04.12. 15:47 Janiszta

Fukushima = Csernobil!!!

 

INES 7 már hivatalos!

 

 

Háttérsugárzási dózis átszámítások

 

 

Az éppen kimutatható jód halálos!

 

Japán hivatalosan bejelentette, hogy a Fukushimai atomerőműben kialakult katasztrofális nukleáris helyzet, a Csernobili katasztrófa méreteihez hasonló. 

A nemzetközi nukleáris katasztrófa skálán a legmagasabb 7-es fokozatú.

Hírzárlatot rendeltek el a március 15-én történt 2-es blokk hidrogén robbanásról, és az annál sokkal fontosabb 4-es blokk több mint 1000 köbméteres eredetileg vízzel telt pihentető medencéjében szárazra került és 1000 Celsius fokra hevült, így hidrogén gázt is termelő hatalmas tűz és robbanásokról.

A tönkre ment egy méteres betonfalakkal védett létesítmény:

 A képen is jól látható, hogy miféle tűz és robbanások tették tönkre ezt az épület kolosszust. A tűz a legfényesebb ezüst tűzijáték milliószorosa volt. A használt hasadó anyagot tartalmazó cirkónium rudak többsége megsemmisült, porrá égett, a bennük lévő urán-oxid apró hengerek kiszóródtak a környezetbe, és a pihentető tartály aljára, ha egyáltalán az még létezik. A 3-as blokk robbanásában feltűnő volt egy 20 méter hosszú tárgy, ami nagyon valószínű, hogy maga a pihentető tartály volt, MOX, vagyis 9% plutóniummal. Ennek visszaesésekor a szomszédos épület tetejét szakította be, így a hasadóanyagok jó része is ott lehet. A március 15-én bekövetkezett robbanások és tüzek óta elrendelt hírzárlat arra volt jó, hogy az embereket megtévesszék, a bajt sokkal kisebbnek feltüntetve.

A 3-as MOX plutóniummal kevert üzemanyagú blokk robbanási maradványai és a kirepülő és becsapódó feltételezhetően pihentető, vagy sokkal inkább a még fel nem használt üzemanyag tartály nyoma. De tippelhetnek még mi volt robbanásban az a hatalmas tárgy.A beszakadt tetejű épület szélessége 58 méter, a luk 18 méter körüli, a tárgy 20-méter hosszú volt.

 

 

 

 

Háttérsugárzási átszámítások

Magyarországon évente a háttérsugárzásból adódó sugárterhelés 2,4 milliSv/év = 0,0024 Sv/év =0,0000066 Sv/nap (6,6 mikroS/nap), egy óra alatt az 0,275 mikroS/óra

Tehát az éves 2,4 milli Sievert/év ami napi átlagban 6,6 mikro Sievert/nap, és óránként

0,275 mikro Sievert/óra (0,000000275 Sievert/óra)

 

Megjelent olyan MTI tudósítás, melyet sok más újság is átvett ellenőrizetlenül, mely szerint a Fukushima Atomerőmű 2-es blokkjában a háttérsugárzás 1000 mS így. Tehát se óra, se év nincs adva, de mindegy mert, ha évre is adták volna meg több mint 400-szoros hátérsugárzásnak felelt volna meg. Azonban azt írták, hogy ez csak 4-szerese a háttérsugárzásnak, ezért elhanyagolható.

Ebből is nyilvánvaló, hogy az idegen megszállás alatt több évtizeden át működő és csakúgy mint az ország többi intézményében, lényegében változatlan személyi állománnyal tevékenykedő mindennemű hivatal továbbra is az idegen érdekeket szolgálók serege, mint mindenütt a világon.

 

Sugárzó anyagokról

A jód 131 felezési ideje 8 nap, megnyugtató? A jód a vizekben és élő szervezetekben akkumulálódik. Így amíg bomlik, addig egyre több gyűlik a szervezetben a levegőből, vízből élelemből. A testünkbe egy piciny szervbe gyűlik össze, a pajzsmirigybe. Tehát ha mégoly kicsi is a jód koncentráció a levegőbe, akkor is egy helyre gyűlik.

Arról pedig szeretnek hallgatni, hogy a molekulányi méretben kidiffundáló cézium és stroncium is ily kicsi méretben messzire terjed a szelek szárnyán. Azok felezési ideje pedig a 3 évtizeddel, egész életünkre kihat.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


2011.04.11. 13:12 Janiszta

Újabb földrengés 11 óra után Fukushimán!!! 7.1 erősségű!!!

 

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán tesla magyarság kitelepítés csernobil sugárzás nikola s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


2011.04.11. 10:42 Janiszta

Szép reményű tervek! Az élet keményebb!

Mottó: Japán testvéreinkért, a világért, önmagunkért!


 

TEPCO 2010-ben még szép terveket mutatott be, némi rálátást engedve az olvasónak. Nem tudhatták, hogy a 7-es erősségű földrengésre tervezett erőműveiknek 9-es erősségű földrengést kell kiállni. Nem is tudjuk, hogy valójában kiállta-e. Az erőmű működéséhez elengedhetetlen villamos áramot szállító vezeték rendszer, a földrengésbe megsemmisült. Ha működtek volna huzamosabban a dízel generátorok, melyek a hűtéshez és minden máshoz szállították volna az áramot, nem biztos, hogy kibírtak volna 2 évet. Csak egy órát mentek. A dízelolajat tartalmazó tartályaikat elvitte a szökőár. Az erőmű számos rendszerét megrongálhatta az igen erő földrengés. Tömítések, tengelyek mozdulhattak el. Műszerek és vezetékek mondhatták fel a szolgálatot.

Tanulság: rendkívül veszélyes és tömegkatasztrófát okozó atomerőművek biztonságát nem lehet érzékeny és sérülékeny technikákra bízni. A tengerpart pedig annak elszennyezésével nem csak a levegőt és talajt szennyezi el, hanem hatalmas távolságokra jutva, hiszen a vizekre is jellemző az állandó mozgás, tönkre teszi a tengeri élővilágot is.

 

Olyan szépen tudják mondani, hogy földrengés esetén automatikusan a neutron elnyelő szabályozó rudak a reaktor térbe belekerülnek, és ezzel az energia termelő maghasadást leállítják. Ugye milyen szépen hangzik?

Nem állítják le, hanem öt százalékra vissza veszik a maghasadást, ezzel a hőtermelést. Mert az magától is megy két évig. Hopp! Itt ez a hazugság most Japán tönkre menetelét idézi elő.

Fukushima Dai-ni II. erőmű, modernebb mint a most tönkre ment. Egy lapát a hűtőszivattyú kerékben letörött, a keringtetés ment tovább 1989-ben. A letört lapát fémszilánkokra töredezett szét az egész rendszert beszennyezve.

Ujjá kellett építeni az egész érintett rendszert. Még jó, hogy nagyobb baj nem történt a részleges leolvadáson.

 

Nos itt a nagy terv: http://data.hu/get/3711706/TEPCO_power_point_adatbazis.pdf

 

Mintha Lenin elvtársat hallanám: A Szovjet hatalom egyenlő az ország villamosításával.

Igen. A japán hatalom egyenlő az ország villamosításával. Japánnak alig van nyersanyaga, így az atomerőművekben termelt villanyáram mindennek az alapja. Tényleg?

A TEPCO vállalat egy konzorcium. Sok nagy fog össze egy még nagyobb terv létrehozásáért. Kik

vannak benne? Az amerikai Westinghouse, mely ma az atomenergia fejlesztésében és eladásában érdekelt.

Kapaszkodjunk meg. E cég nagy örege George Westinghouse volt akinek eladta

 

Nikola Tesla a váltóáram hasznosításának terveit. Őneki köszönhetjük, hogy a világ olyan, amilyen. Hi-Fi tornyos, távirányítós, hűtőszekrényes, mosógépes, halogén, meg energiatakarékos izzós. Apropó a fénycsövet is Tesla találta ki. Meg az ingyen villamos áramot. Azzal állt Westinghouse elé, hogy az egész világot ellátná ingyen villamos árammal. Westinghouse azt mondta; azon neki semmi haszna. No lám, Westinghouse akkor sem volt fiatal ember, de nagy befektető, ami valójában azt jelenti nagy haszonleső. És itt van még mindig. Igaz cége a nevét viseli.

Az első blokk ami felrobbant General Electic gyártású, meg a második is. Tehát Amerika kiveszi a részét a Japán ásványkincsek hiányában, a szigetország gazdaságából.

Van egy kis bibi. A németek az atomenergiából többet nem kérnek, az E-ON céget kivéve, amelyről pillanatnyilag nem tudom, hogy nem éppen Westinghouse érdekeltség. De a CNN is feltette a kérdést és ott is 80% fölött utasították el a nukleáris ipart. Mit gondolnak a BBC milyen választ kapott? Ott is elhajtották a maghasító ipart, de dió és mandula töréshez a vezetők még jók lesznek.

 

Nikola Tesla pedig az emberiség olyan géniusza, kire gyermekinket mindig tanítsuk mert messze megérdemli!

 

Ami biztosan nem bibi, hogy magenergiák nélkül,

 

se hasítás, se összegyurmákolás (fuzio) nélkül,

 

hatalmas energia kincs lapul az emberiség

 

tarsolyában.

 

Se szén, se olaj, se szél, se Nap nem kell hozzá és

 

ráadásul magyar szabadalom!

 

Bármikor rendelkezésre áll, bárhol,

 

nem kell hozzá csak magyar ész, és szív!

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán tesla magyarság kitelepítés csernobil sugárzás nikola s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


2011.04.10. 19:36 Janiszta

Jód 131 terjedési térkép (Friss!!!)

Végett ért a csendes-óceáni álomutazás!


Izgalmas cikk angol nyelven (Orosz-amerikai koprodukció):

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1375120/Japan-Remote-controlled-concrete-pump-delivered-Fukushima-nuclear-plant.html

 

A cunami becsapódása Fukushimán!!! A kép érdekessége, hogy a becsapódás magassága 70 méteres lehet. Ha viszonyítunk az épületek 60 méteres magasságához!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


2011.04.08. 10:58 Janiszta

Újabb atomerőmű katasztrófa???

A korai jelentések azt mutatták kevés kárt a földrengés nagysága 7,1, amely a hit 11:32 partjainál Miyagi prefektúra - közel epicentruma múlt havi nagyságú földrengés-9. A szökőár evakuálási figyelmeztetés emelte körülbelül egy óra a földrengés után, anélkül, hogy bármilyen nagyobb hullámok sem jelentettek.

Az ország nukleáris szabályozó hatóságnak, azt mondta, hogy sem a növények az érintett területeken számolt működési problémák - köztük a bajba jutott Fukushima Daiichi nukleáris komplexum - bár számos érintette elterjedt áramkimaradások Észak-Japánban. A piaci szereplők két nukleáris erőmű az északi Aomori prefektúra azt mondta, hogy fut vészhelyzeti dízelmotor a földrengés után kiütötte a külső áramforrás. A rengés vágva két, három áramforrással a Onagawa atomerőműnek Miyagi, de az üzemeltető legelészett áramot egy harmadik forrásból még nem érintette.

A csütörtöki rengés felvetett félelmek egy olyan országban, még mindig megdöbbentő hatása alól a március 11 földrengés és cunami, amely elpusztította a part menti területek és kivált a nukleáris válság, amikor reaktorok túlmelegedése kezdődött a Fukushima Daiichi növény.

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi


2011.04.08. 10:53 Janiszta

Amit nem mondanak el a fukusimai helyzetről!

(Mennél gyorsabban betemetni)
POSTED BY 
THEA
 – 2011/03/23ITT TALÁLHATÓ: TERMÉSZETI KATASZTRÓFÁKForrás: Counterpunch.com

 

Interjú Hirose Takashival

Hirose Takashi számos könyvet írt, leginkább az atomenergia és hadi iparral kapcsolatban. Legismertebb munkája az „Atomerőművek Tokiónak”, amelyben az atomenergia támogatóinak logikáját követve teszi fel a kérdést: Ha az atomerőművek annyira biztonságosak, miért több száz kilométerre az általuk generált áram felhasználási helyétől építik fel őket, a generált áram felét elveszítve az odavezető vezetékekben?

Az alábbi cikk az Asahi NewStar csatornán 2011. március 17-én sugárzott interjú kivonata. Hirose, egy személyes beszélgetés során elmondta, hogy annak idején fontos dolognak tartotta felhívni a közvélemény figyelmét az atomenergia veszélyeire, ma már inkább csöndben maradna, de a televízióban és egyéb médiumokban a fukusimai katasztrófa kapcsán közölt hazugságok hallatán úgy döntött nem maradhat csendben.

A műsor házigazdái Yoh Sen’ei és Maeda Mari

Yoh: Az emberek láthatták a híradásokban, hogy ma helikopterekről és tűzoltóautók segítségével locsolták a reaktorokat. Ez hatékony módszer?

Hirose: Ha egy reaktort le akarunk hűteni a vizet keringetni kell, majd elvezetni a hőt, különben nincs értelme. Az egyetlen megoldás az áram visszakapcsolása lenne, mert így olyan, mintha forró lávát locsolgatnánk.

Yoh: Visszakapcsolni az áramot, hogy a hűtőrendszer is működőképes legyen?

Hirose: Igen. A balesetet az okozta, hogy a cunami elárasztotta a tartalékgenerátorokat és elsodorta az üzemanyagtartályokat. Ezek megjavítása nélkül nem lehet megállítani a bajt.

Yoh: A Tepco azt mondta, hogy magasfeszültségű vezetéket vezetnek a helyszínre még ma (17-én) este.

 

A JR-3 atomreaktor Japánban

Egy reaktor belseje

Hirose: Igen, ez némi bizakodásra ad okot. Ami viszont aggasztó, hogy egy atomreaktor egyáltalán nem úgy néz ki, mint ahogyan azt a híradásokban bemutatott sematikus rajzokon ábrázolják. Azok csupán leegyszerűsített rajzok. Így néz ki a reaktor a valóságban (felmutat egy fotót). Ez a hátsó rész. Látják? Ez egy igazi kapcsoló, kábel és csőrengeteg. A médiában megjelenő úgynevezett szakértők, egyetemi professzorok nagy okosan elmagyarázzák, hogy ezt és ezt kell tenni és minden rendben lesz. Az igazság az, hogy csak a helyszínen levő mérnökök tudják milyen összetett a helyzet, és mi történik valójában.  Ide öntötték a vizet. Ez a csőrendszer olyan bonyolult, hogy az ember beleszédül, ha ránéz, túl összetett ahhoz, hogy egy hozzá nem értő ember megértse, miről van szó pontosan. Egy hete locsolják vízzel a reaktorokat. Sós vízzel. Ha egy forró kazánra sós vizet öntünk, mi történik? A víz azonnal elpárolog, és ott marad a só. A só pedig tönkreteszi a sok érzékeny szelepet. Minden mozgó alkatrész beragad. Szóval nem elég visszakapcsolni az áramot, attól a vízkeringés még nem áll helyre. Akinek van egy kis képzelőereje, megértheti, hogy milyen komplex problémáról van szó. Itt a rendkívül bonyolult rendszer és helikopterről vízzel locsolják. Lehet, hogy nekik van valami elképzelésük arról, hogy ezzel mit érhetnek el, szerintem értelmetlen.

Yoh: A négyes és hármas reaktorok kiégett fűtőelem medencéjének feltöltéséhez 1300 tonna vízre lenne szükség. Ma 30 tonna vizet vittek fel helikopterrel, holnap a védelmi erők további 30 tonnát locsolnak rá a tűzoltóautókból. Ez nem sok, azonkívül a locsolást folyamatosan kellene végezni. Mire elég ez?

Hirose: Elméletben nem sokra. Egy reaktorban a hőmérséklet szinten tartása tökéletes üzemi állapotban is rendkívüli körültekintést és folyamatos odafigyelést igényel, ahhoz, hogy biztonságos legyen. Fukusimában azonban szinte minden tönkrement. Amikor arra az 50 emberre gondolok, akik ott maradtak, összeszorul a torkom. Nyilvánvaló, hogy komoly sugárfertőzés érte őket és tisztában vannak azzal, hogy kicsi az esélyük a túlélésre. Vajon meddig bírják? Úgy értem fizikailag. Ide jutott a helyzet. Amikor nézem a híradásokat, nagyon szívesen megmondanám a magamét: „Ha olyan biztonságos a helyzet, miért nem mész oda te és rakod rendbe a dolgokat?” Értelmetlen dolgokat beszélnek, próbálják megnyugtatni az embereket és elkerülni a pánikot. Amire szükség volna az pánik a megfelelő körökben. Oda jutottunk, hogy a veszély nagyon is valóságos.

Én a miniszterelnök helyében azt tenném, amit végül Csernobilban tettek. Betonszarkofágba temetném az egészet. Japán minden cementgyártóját és építőipari cégét ráállítanám és felülről betemetném. Egy ilyen helyzetben egy szakembernek a legrosszabbat kell feltételezni. Fukusimában az egyes számú (Daiichi) erőmű hat reaktorán kívül, ott van még a Daini erőmű négy reaktora is, ami összesen tíz reaktor. Ezek közül, ha csak egynél elindul a teljes leolvadás, a munkásoknak vagy el kell hagyniuk a telepet, vagy ottmaradnak amíg össze nem esnek. Tehát ha egy reaktornál elszabadul a pokol a többi is követni fogja és a Daini erőmű sincs messze.

Most természetesen a legrosszabb eshetőségről beszélek, de sajnos ennek a valószínűsége sem kicsi. Ezzel a veszéllyel állunk szemben, csak erről nem beszélnek Japánban. Ahhoz, hogy a helyzet megnyugtató legyen, mind a négy kritikus állapotú reaktort helyre kell állítani. Ha ez nem lehetséges, olyan taktikát kell választani, hogy a lehető legkevesebb sugárzás szabaduljon ki, ez pedig nem a vízzel való spriccelés. Ez olyan mintha a sivatagot öntöznénk. Mindenki tudja milyen gyorsan képes egy tájfun végigsöpörni Japánon. Általában egy hét. Öt nap és egész Japánt beborítja a sugárzás. Nem 20-30 kilométerről beszélek, hanem Tokióról, Osakáról. Sokk függ az időjárástól. Jó lenne, ha a szél továbbra is az óceán felé fújna.

Yoh: A helyi önkormányzat minden nap méri a sugárzás mértékét. A televízióban azt halljuk, hogy bár a sugárzás erősödik, még mindig nem érte el az egészségre ártalmas mértéket. Egy hasi röntgen alatt kapott sugárzás mennyiségéhez hasonlítják, vagy a sugárzás erősödése esetén egy CT vizsgálathoz. Ebben mennyi az igazság?

Hirose: Tegnap például a Fukusima Daiichi mérőállomáson 400 milli-sievert sugárzást mértek óránként. Ez már Edano kabinetfőnök szerint is egészségre ártalmas mennyiség, de nem bocsátkozott részletekbe. A média téves információkat közöl ezen a téren. Olyan butaságokat mondanak, hogy az embert a mindennapok során folyamatosan éri sugárzás, normál körülmények között is, például a világűrből. Igen, csakhogy ennek mértéke maximum 1 milli-sievert egy év alatt. Egy év 365 napból áll, egy nap pedig 24 órából. 365-ször 24 az 8760 óra. Szorozzuk ezt meg 400-zal és azt kapjuk, hogy ez a 400 milli-sievert per óra sugárzás a normál 1 milli-sievert per év 3,5 milliószorosa. Ezt hogy mondhatják biztonságosnak? Hogyan hasonlíthatják ezt egy CT-hez, ami egy villanásnyi ideig tart csupán? A radioaktivitást azért lehet mérni, mert radioaktív anyagok szivárognak ki. Ez akkor veszélyes, ha ez a radioaktív anyag bejut a szervezetbe és belülről kezd sugározni. Az atomenergia ipart védelmező szakértők jönnek, és azt mondják, hogy a sugárzás erőssége a távolság négyzetével fordított arányban csökken. Én ennek az ellenkezőjét mondom. Belső sugárfertőzésről akkor beszélhetünk, ha a radioaktív anyag bekerül a szervezetbe. Mondjuk, belélegzünk egy tőlünk egy méterre levő radioaktív részecskét. Ettől kezdve a távolság már csak mikronokban, egy milliméter ezredrészében mérhető. Egy méter pedig 1000 milliméter. Ezerszer ezer, azaz ezer a négyzeten. Ez a távolság négyzetével fordítottan arányos veszély igazi jelentése. A szervezetbe jutva a veszély egymilliószor nagyobb. Egyetlen részecske miatt.

Yoh: Szóval nincs értelme egy röntgenvizsgálathoz, vagy CT-hez hasonlítani?

Hirose: Így van. Ha egyszer bekerül a szervezetbe, nem tudni hová kerül. A terhes nők és gyerekek vannak a legnagyobb kockázatnak kitéve ebből a szempontból. Most a jódról és céziumról beszélnek, de ez csak egy része a problémának. Nem a megfelelő mérőeszközöket használják. Amikor a sugárzás nyomon követéséről beszélnek, csak a levegő radioaktív anyag tartalmát nézik. Ezek a mérőeszközeik nem táplálkoznak.

Yoh: Szóval a radioaktív sugárzás és a radioaktív anyagok által okozott kár nem ugyanaz…

Hirose: Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy itt a stúdióban van-e a fukusimai erőműből származó radioaktív részecske, a válasz nem. De a levegőn keresztül idekerülhetnek radioaktív részecskék. A reaktormag olvadásakor a reaktor belsejében található elemek, mint például a jód gázzá alakulnak. A gáz felszáll, és ha rést talál, kiszökik.

Yoh: Van mód arra, hogy ezt észleljék?

Hirose: Egy újságíró azt mondta nekem, hogy a Tepco jelenleg nincs olyan helyzetben, hogy rendszeres méréseket végezzen. Időnként mérnek egyet és Edano kabinetfőnök ezek alapján nyilatkozik a sajtónak. Ahhoz, hogy tudjuk, mi történik, folyamatosan kellene mérni, de erre most nem képesek. Azt is vizsgálni kellene, hogy milyen anyagok szivárognak ki és mennyi. Ehhez nagyon kifinomult eszközök kellenek. Egyetlen megfigyelőállás nem elég. Odahajtanak egy autóval, mérnek egyet és továbbmennek. Ennél pontosabb adatokra lenne szükség és jelenleg nincs erre kialakított rendszer. 

Related Posts

Szólj hozzá!

Címkék: segítség magyarország japán magyarság kitelepítés csernobil sugárzás s.o.s. szennyeződés plutónium atomkatasztrófa fukushima riadólánc jód131 rádióaktívitás atomlobbi